maanantai 4. tammikuuta 2010

Kuuma suklaajuoma


Lämmin kiitos teille kaikille, jotka olette antaneet kannustavaa palautetta suullisesti, kommenttiosiossa, sähköpostitse tai fb:ssa. Olen tosi iloinen :)

Mikä mahtaa olla ensimmäinen mielikuvasi sanasta suklaa? Minulla se liittyyy ylellisiin konvehtirasioihin. Tajuntaani on jo lapsena syöpynyt kuva jostakin vanhasta postikortista tai kirjasta, jossa kaunis nuori nainen saa lahjaksi hienon konvehtirasian komealta nuorukaiselta. Olen ilmiselvästi melko visuaalinen ihminen. Vasta seuraavaksi mielikuvani liittyy suklaan makuun: pehmeään, suuhun hitaasti sulavaan, nautinnolliseen makuelämykseen. Suklaa sopii kaikkiin vuodenaikoihin, mutta jostain syystä suklaata tekee eniten mieleni talvella. Siinä on jotain lohduttavan lempeää.


Perinteinen kuuma kaakao on erinomaista talviretkillä. Kun oikein haluaa nauttia, kannattaa kokeilla tätä täyteläistä, tummasta suklaasta valmistettua juomaa. Se sopii mainiosti jälkiruoaksi kylmän talven pimeään iltaan tai raskaan työviikon jälkeen pieneksi piristykseksi.

Kuuma suklaajuoma
(2 - 3:lle)

6 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
½ - 1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
pinnalle:
maitovaahtoa
ripaus kanelia


Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa.
Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa paloiteltuna tai rouhittuna.
Anna suklaan sulaa rauhassa ja sekoita sitten joukkoon vaniljasokeri ja kaneli.
Kaada laseihin ja annostele halutessasi pinnalle maitovaahtoa ja ripaus kanelia.



3 kommenttia:

  1. Siwa on vielä auki; pitäisiköhän hakea tummaa suklaata ja nautiskella ihanasta suklaajuomastasi. Varmasti taivaallisen hyvää!

    VastaaPoista
  2. Chocolate milk on Matildan ehdoton suosikkijuoma. Kaikkia kaakaojuomia kutsutaan meilla suklaamaidoksi. Tama sun ohjeesi kuulostaa niin aidolle. Kiitos, pakko kokeilla. Tosin Zazerin tummaa ei saa, mutta jospa loytyy jokin korvike..

    Tarja

    VastaaPoista
  3. Vaude! Suklaajuoma näyttää ihanalta! Pitäisi joskus kokeilla.. Ja kuva on ainakin hyvin valittu.. :)

    Tuulia

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...