perjantai 13. elokuuta 2010

Tertin kartano ja Salaisuuksien puutarha


Saimaalla ollessamme vierailin Tertin kartanossa Mikkelin lähellä. Aivan viehättävä paikka olikin, ystävällinen henkilökunta ja kodikas tunnelma.


Kattauksia juuri valmisteltiin illallisia varten. Kirkkaana hohtavat lasit oli tuotu pöytiin ja lautasliinoja taiteltiin.Puutarhan esittelykierros oli ollut jo päivällä. Sattumalta tapasin pihalla itse kartanon isännän ja hän lähti esittelemään minulle vanhan navetan raunioihin perustetun muotopuutarhan - upean Salaisuuksien puutarhan.


Ensi kerralla lisää kuvia ja tunnelmia kartanon upesta yrttitarhasta.

10 kommenttia:

 1. Vau mikä paikka! On varmasti elämys päästä nauttimaan illallista tuollaisessa aidossa kartanomiljöössä.

  Tertin kartanosta on joskus kauan sitten ollut juttua Gloriassa ja muistan jo silloin ihastelleeni sitä. Suomessa ei ole mitenkään liikaa tällaisia paikkoja avoinna yleisölle. Enkä edes tiennyt, missä tämäkään on.

  VastaaPoista
 2. Vierailin Tertin kartanossa heinäkuun alussa,ja söin siellä myös aivan ihanan noutopöytälounaan,pianon säestyksellä,ja postasinkin siitä toiseen blogiini. Aivan upea paikka,jonne ehdottomasti olisi mukava tulla uudestaankin,ja kartanon isäntä oli tosiaankin kivan lupsakka mies!

  VastaaPoista
 3. Vierailustani Tertin kartanoon on varmaan jo lähemmäksi kaksikymmentä vuotta, mutta muistan vieläkin miten taivaalliselta kartanon tuore lämmin korvapuusti maistui pitkän ajomatkan jälkeen. Ilmi selvästi vierailun arvoinen kohde!

  VastaaPoista
 4. Katriina: Tosiaankin vau, olin aivan haltioissani paikasta!
  Yaelian: Ensi kerralla täytyykin mennä sinne lounasaikaan. Hyvinpä kuvailit, kivan lupsakka mies.
  Liisa: Hauska, että muistat lämpimän korvapuustin noin pitkän ajan takaa.

  VastaaPoista
 5. Olen ihan haltioissani jo tämän perusteella! Kiitos vinkistä! Sinä kuvaat niin kauniisti.

  VastaaPoista
 6. Kävimme viime talvena anttolanhovissa ja meidän piti silloin myös poiketa tuolla. Harmikseni ei silloin päästy sinne asti ja näin kesällä se olisikin varmaan ollut vielä kauniimpi. Nyt tuli sellainen olo, että sinne kyllä haluaisin mennä. Kaunista!

  VastaaPoista
 7. Kiva kun esittelit tämän paikan. Minulle ihan uusi!

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanan näköinen paikka. Minun on pitänyt monta kertaa käydä tuolla, mutten jostain syystä ole ehtinyt/jaksanut/muistanut. Voivoi, nyt harmittaa. Siellä on kuulemma niin hyvä ruokakin!

  VastaaPoista
 9. Satu: Kiitos. Minäkin olin siellä haltioissani, ihana retkikohde.
  Solen: Anttolanhovikin on mukava paikka. Ehkä Tertti ensi kesän suunnitelmiin?
  Eilen, tänään, huomenna: Hauska, että löytyi uusi kiinnostava kohde.

  VastaaPoista
 10. Kirjailijatar: Ruoka on varmasti hyvää! Ostin sieltä muuten keittiömestari Sami Tallbergin Villiyrtti keittokirjan ja hetki sen jälkeen kartanon isäntä esitteli hänet minulle ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...