maanantai 27. kesäkuuta 2011

Grillileivät ja väripilkkuja puutarhassa


Leipägrilli oli aikanaan mielestäni turhake, kunnes sain sellaisen lahjaksi. Näppärä kuin mikä. Nuoriso tekee sillä tuon tuostakin ihania erilaisia täytettyjä leipiä. Kuvan leivät valmistin parilapannulla siten, että asetin leipien päälle painavan paistinpannun, joten ilman leipägrilliäkin pärjää mainiosti.

Grillileivät basilikatäytteellä
(4:lle)

2 ruukkua basilikaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
 4 sämpylää
(50 g lihaleikkelettä)
200 g tuoremozzarellaa viipaloituna
2 tomaattia viipaloituna

Irrota basilikan lehdet varsista ja hienonna ne. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Siirrä basilika ja valkosipuli mortteliin, lisää öljy sekä suola ja hierrä kunnes seos on tahnamaista.
Halkaise sämpylät ja levitä sämpylöiden toiselle puolikkaalle basilikatahnaa. Jaa päälle (lihaleikkeleet,) mozzarella- ja tomaattiviipaleet.
Paista leipiä leipägrillissä kunnes ne ovat kullanruskeita ja juusto on hieman sulanut. Voit myös paistaa leivät grillissä tai parilapannulla. Laita silloin leipien päälle painoksi painava paistinpannu.


Väripilkkuja puutarhassa
Idänunikkoni kasvaa pionipenkissä. Pari kertaa olen sen sieltä kaivanut ja siirtänyt, mutta päättäväisesti se vaan nousee ja työntää kukkanuppujaan yhä vain runsaammin. Sen väri on niin voimakas, että silmissä säkenöi. Upea väri ja upea kukka, mutta väärässä paikassa. Ensi vuonna se saa kyllä luvan nousta jostain muualta kuin pionipenkistä.




Sininen on myös hieno väri. Usein puhun sinisistä kukista, mutta oikeastaan aika harva kukka on väriltään sininen. Nurmitädyke ja rohtoraunioyrtti - taivaansiniset, eikö?





Nämä kuvat on ihan pakko vielä lisätä tänne. Poikani tylsään ikkunanpesuprojektiin tuli äsken mukava pieni piristys!



10 kommenttia:

  1. voi miten hieno kuva kurre-herrasta...☺

    t. Irmastiina

    VastaaPoista
  2. Ihana orava! Ja niin kivoja söpöjä kuvia siitä!

    VastaaPoista
  3. Voi tuota oravaa :-)

    Tyylikkäitä kuvia unikosta. Oikein kauniita.

    Siniset kukat ovat heikkouteni. Ehkä juuri siksi, että niitä näkee vallan harvoin. Aina on jokin punertava sävy joukossa. Sitten, kun kohdalle osuu KUNNON sininen, se kyllä vie lähes jalat alta.

    Siniset kukat maailmankartalle! Harmi, että esimerkiksi juuri ruiskaunokkeja (olihan kuvassa sen nuppu?) näkee luonnossa enää tuskin koskaan. NE ne vasta ovat kauniita viljapellon keskellä.

    VastaaPoista
  4. Makoisia ja helppotekoisia leipiä, nam!! :) Minä pidän aivan hurjasti (idän)unikoista - niitä kukkii täällä alkukeväästä villinä joka pellossa ja jopa Palatium-kukkulalla Roomassa. Kaunista katsottavaa! Mukavaa viikonjatkoa! :)

    VastaaPoista
  5. Mietin myös juuri joku päivä tuota sinisten kukkien juttua. Monta kukkaa mainitaan siniseksi, mutta itse asiassa ne ovat lilan värisiä. Mainitsemasi ja kauniisti kuvaamasi ovat todella taivaansinisiä ! Kaunein väri maailmassa !

    VastaaPoista
  6. Irmastiina: Kurre-herra viipyi pitkään ikkunalla. Nuuhki varmaankin pesuainetta.

    Sara: Söpö, mutta vähän turhan kesyksi osoittautui. Ulko-ovea ei voi hetkeksikään jättää auki.

    Intopii: Oletko kokeillut sinivaleunikkoa? Taitaa olla haastava kasvi Suomessa. Siinä olisi upea sinisen sävy ja hienot paperimaiset lehdet.
    Alimmassa kuvassa on vuorikaunokin nuppu.

    Italiansalaatti: Nuo leivät olivat tosi hyviä, loppuivat melkein kesken.
    Muistan Ranskasta upeat unikkopellot, valloittavat kerrassaan.

    Betty: Taivaansiniset kukat ovat erityisen kauniita :)

    VastaaPoista
  7. Voi nam. Näyttää herrrrrkulliselta tuo leipä. Upea unikkokuva. Itse en saanut kukasta kunnon kuvaa, siemenkodasta kuitenkin.

    VastaaPoista
  8. Hih, oli hassua lukea postiasi, kun meillä oli tänään juuri välipalaksi tuollaisia herkkuleipiä, tai toasteja niin kuin me niitä sanomme :)

    Kurret on ihania ja höpsöjä!

    VastaaPoista
  9. Heippa! Täällä uusi lukijasi. Ihana blogi!!Tervetuloa myös romulyyli-blogiin visiitille toivottaa Riitta Sinikka.

    VastaaPoista
  10. Santra: Herkkua kerrassaan. Unikon siemenkota on myös tosi kuvauksellinen.

    Solen: Toasteja hyvinkin, helppoja ja hyviä.
    Kurret höpsöjä, juuri niin!

    Riitta Sinikka: Tervetuloa lukijaksi :) Tulen visiitille toki!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...