Rouheinen
vuokaleipä
2 leipää
Kuumajuuri
7
dl vettä
2
dl vehnärouhetta
1
½ dl ruisleseitä
1
½ dl ruisjauhoja
1
½ dl auringonkukansiemeniä
½
dl kurpitsansiemeniä
Kiehauta
vesi. Mittaa kuivat aineet taikinakulhoon ja kaada kuuma vesi päälle.
Sekoita, peitä kulho ja anna seistä huoneenlämmössä useita
tunteja tai yön yli.
Lisäksi
2
½ dl vettä
40
g hiivaa
1
rkl hunajaa
2–3
tl suolaa
3
dl täysjyvävehnäjauhoja
n.
8 dl vehnäjauhoja
Lämmitä
vesi kädenlämpöiseksi. Liuota veteen hiiva, hunaja ja suola. Kaada
seos kuumajuuren joukkoon ja sekoita.
Lisää
täysjyvävehnäjauhot ja vehnäjauhoja ja alusta taikinaa
yleiskoneella noin 10 minuuttia, käsin alustaen kauemmin.
Siirrä
taikina kauhan avulla voideltuihin ja jauhotettuihin noin kahden
litran vetoisiin vuokiin. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja
taputtele leivät tasaisiksi.
Kohota
leivät kaksinkertaisiksi, noin tunti. Paina kohonneiden leipien
pintaan haarukalla muutamia pistoja.
Paista
200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Anna
leipien jäähtyä hetken vuoissaan. Kumoa leivät ritilälle ja
kääri leivinliinaan.
Suloinen kevät
Kevään vihreys ja lintujen laulu on saanut minut aivan lumoihinsa. Kunpa tämä vaan kestäisi kauemmin! Allergikko-parat ovat tietysti eri mieltä. Surkeasti tuhisevia on tänä vuonna tosi paljon. Jaksamisia teille!
Herkullisen näköinen leipä ! Allergia on tosiaankin inhottavaa, mutta kevät on silti valloittava vuodenaika :) Kauniita kuvia, mistä päin otettuja ? Hyvää kevättä :)
VastaaPoistaValloittava todellakin!
PoistaTuolla alempana osuu arvaus oikeaan ;)
Hannele,tämä leipäresepti herätti minussa hurjan halun leipoa tuota leipää,mutta osa aineksista puuttuu...joten ehkä ensi viikolla...
VastaaPoistaIhania kuvia;pitkän talven jälkeen kevään vihreys on ihan huumaavaa!
Siispä ensi viikolla leipomispuuhiin :)
PoistaHuumaavaa tämä on! Kunpa ehtisi vielä tarkemmin seurata kevään etenemistä. Tämä etenee liian nopeasti.
Tuota leipäreseptiä kannattaisi varmaan kokeilla - hyvä näköinen leipä. Maisemat vaikuttavat tutuilta, ihan kuin Keravajoen rantaa Tikkurilan puolelta:D
VastaaPoistaKokeilla kannattaa. Minä ainakin tykkään juuri tällaisesta vähän kosteasta ja muhevasta leivästä.
PoistaArvauksesi osui nappiin ;)
Ompa ihana leipäohje! Ja upeita kuvia :)
VastaaPoista