maanantai 14. toukokuuta 2012

Paistetut hedelmät


Jo pari viikkoa sitten käynnistyi Hävikistä herkuksi-kampanja. Oikein lempiaiheeni: ei mitään ruokaa hukkaan, säästäväinen kun olen.

Hedelmiä syödään meillä paljon. Joskus, jos porukka ei olekaan kotosalla, hedelmät pääsevät vanhenemaan. Usein nuoriso tekee sellaisista smoothie-juomia, mutta parhaat päivänsä nähneet hedelmät ovat mainioita myös paistettuina. Ne sopivat hyvin jälkiruoaksi, miksei aamiaisellekin.

Melkein mitä vain hedelmiä voi paistaa. Meillä sattui tänään olemaan hieman ylikypsä ananas ja banaaneja. Ne saavat kivan säväyksen paistamisesta ja kauniin raidoituksen parilapannulla. Kastike vielä kruunaa hedelmät.

Paistetut hedelmät ja ananaskinuski
4:lle

4 rengasta tuoretta ananasta
2 banaania

Kastike
25 g voita
½ dl fariinisokeria
½ dl ananasmehua (leikkuulaudalta talteenotettua)

Pinnalle mantelirouhetta

Kuori ananas ja viipaloi.
Kuori banaani ja halkaise pituussuunnassa kahtia.
Sipaise parilapannulle tai tavalliselle paistinpannulle öljyä ja paista hedelmäviipaleet nopeasti molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä.

Sulata voi paistinpannulla tai laakeassa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on melkein sulanut.
Lisää ananasmehu ja kiehauta seos.
Keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee.
Kaada kastike paistettujen hedelmien päälle ja koristele pähkinöillä.


Iltakävelyllä joen rannassa
Linnut livertävät ja vihreän sävyt ovat kauneimmillaan.














10 kommenttia:

  1. OI miten ihanan näköistä ja niin vihreää jo!
    Paistetut hedelmät ovatkin herkullisia:)

    VastaaPoista
  2. Banaaneja olenkin paistanut, mutta postauksesi innostamana taidan kokeilla myös ananasta joku kerta. Kauniita maisemiakin taas! :)

    VastaaPoista
  3. seems like spring is coming slowly in your area and look so fresh and peaceful.

    VastaaPoista
  4. Ihania kuvia ja herkullinen ohje ! :) Kevät on ihanaa aikaa <3

    VastaaPoista
  5. Eikö tee ihan mieli haukata tätä kaikkea vihreääkin? On niin ihanan väristä.

    Hedelmiä pitäisi todella käyttää luovemmin. Yksi ihan mielettömän hyvä lihan lisuke on grillattu tai paistettu ananas suolalla ja chilillä maustettuna. Naminaminam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tekisi tosiaan mieli haukata vihreääkin ;)

      Ananas sopii lihan kanssa tosi hyvin. Pitääkin kokeilla tuota versiota, kuulostaa niin herkulliselta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...