Täällä perataan mansikoita ja koitetaan keksiä kaikenlaista hyvää niistä. Tässä yksi nopea ja helppo mansikkaherkku valkosuklaalla höystettynä. Kokeilkaahan. Sopii myös grilliin.
Mansikka-valkosuklaanyytit
4:lle
1
banaani
2
nektariinia tai 4 viipaletta ananasta
½
l mansikoita
1
rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
50–100
g valkosuklaata
(½
dl pekaanipähkinöitä)
Lisäksi
jäätelöä
Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen tai valmistele grilli.
Paloittele banaani ja nektariinit tai ananas sekä mansikat.
Levitä pöydälle neljä leivinpaperiarkkia. Jaa hedelmät ja
mansikat paperiarkeille ja valuta niille siirappia tai hunajaa.
Paloittele valkosuklaa ja pähkinät leikkuulaudalla karkeasti ja
ripottele päällimmäiseksi.
Taittele leivinpaperiarkki mahdollisimman tiiviiksi paketiksi.
Paista pellillä uunin keskitasossa vain 5 minuuttia.
Jos valmistat nyytit grillissä, kääri ne vielä alumiinifolioon
ennen grillausta. Nyytit ovat valmiit, kun suklaa on sulanut.
Tarjoa nyytit kuumina kylmän jäätelön kanssa.
Taivaan värejä
Ohje vaikuttaa herkulliselta ja menee ehdottomasti kokeiluun heti huomenna :)
VastaaPoistaValokuvasi ovat erittäin kauniita. Olet saanut vangittua niihin kauniita värejä ja ne huokuvat tunnelmaa.
Meillä on omana kirjasi ja se ei ole kertaakaan tuottanut meille pettymystä. 15-vuotias tyttäreni häärää keittiössä aivan inoissaan kirjasi parissa.
Hyvää kesän jatkoa sinulle !:)
Herkku vie kielen mennessään.
PoistaOnpa kiva kuulla, että kirjasta on ollut teille iloa!
Hyvää kesän jatkoa teille myös!
Voi mahtavuus tuota viimeistä kuvaa! Todella tunnelmallinen.
VastaaPoistaMansikat ja valkosuklaa ovat takuuvarma kielenviejäpari :-)
Yleensä ilta-auringossa saa hienoja kuvia.
PoistaKielenviejäpari, juuri niin!
Herkulliselta näyttää. Eikä näytä edes menevän kauaa tuon herkun valmistamisessa. Kuvissa näkyy kauniisti valo ja ihana tunnelma. :)
VastaaPoistaEi tosiaan mene kauaa tämän herkun kanssa - ihan pikajälkiruokaa!
PoistaEiiiii!!! Ihan kamalan ihana herkku! Meilläkin mansikoita tulee hurjat määrät, ja juuri ehdin miettiä, mitä ei-leivonnaista saisin aikaiseksi. Lisäksi tuijottelin sattumoisin eilen vaahterasiirappipulloa ja tuumasin, että enpä ole tuotakaan hetkeen käyttänyt.
VastaaPoistaTää sit lähtis töistä ensin kauppaan ja ostais vähän valkosuklaata ja pähkinöitä, ja sit tää menis kotiin tekemään tuota perheen miehille. (Itse ei tietenkään syö, ei. Itse keskittyy ihailemaan valokuviasi. Eikä syö, ei.)
Ja saas nähdä miten sun itsekuri toimii, kun miehet avaavat tuoksuvat paketit. Veikkaan, että kuvat ei ihan riitä :)
PoistaVoi että miten herkulliset nyytit! Ja kauniit kuvat:)
VastaaPoistaKiitos! Herkullisia olivat :)
PoistaNam ja nam. Tuota ohjetta voisin kokeilla heti tänään. Olen muutenkin saanut tänä kesänä ihan liian vähän mansikoita. Ja maisemakuvat ovat niin kauniita, ihana valo.
VastaaPoistaKiva, jos kokeilet. Minä olen tänä kesänä syönyt tosi paljon mansikoita, mutta nyt popsin jo innoissani mustikoita.
PoistaOijoi! Nyt kyllä on semmoinen herkku - ja vielä helppokin - että pitää kokeilla! Eipä silti, lähes kaikkea sun laittamaa tänne blogiin voisin kokeilla, ja olen kokeillutkin. KIITOS ohjeista(kin)!
VastaaPoistaTosi helppo on juu! Kiva, että olet kokeillut mun juttuja ;)
PoistaJahas, yksi mansikkaherkku lisää testattavaksi :) Ja se maljoista nautittu ohje on ihan yliveto. Me söimme Tampereella ja siellä jälkkärinä oli italiainen taisi olla toscanalaisen nimellä mansikkamascarponejälkkäri. Tehtiin oma versio kotona ja oli herkullista myös! mansikoita, kermavaahto-mascarponeseosta, raparperihilloketta johon vähän lisättiin tuoreita mutta pehemmettyjä raparperin paloja. Ja iloitsen saamastani nimpparilahjasta! ihan paras :) t.Sari
VastaaPoistaRapaprperi ja mansikka sopivat ihanasti yhteen.
PoistaOo, nyt olet saanut lahjasi,hienoa ;)