Helteet ovat saapuneet ja silloin kaipaa raikasta syötävää. Torilla on tarjolla ihania kotimaisia kasviksia ja erityisesti kukkakaalit ilahduttavat. Kun lapset olivat pieniä tein usein tällaisen kasvisvadin ja erilaisia dippikastikkeita. Kelpaa nykyään isommillekin lapsille ja aikuisille.
Kasvisvati
4:lle
½–1
kurkkua
1–2
paprikaa
2–3
porkkanaa
pieni kukkakaali lohkottuna
Vihreä
dippikastike
½ prk
kermaviiliä
2 rkl
pestokastiketta
1 tl
sokeria
1 tl
sitruunamehua
Tulinen
dippikastike
½ prk
kermaviiliä
2 rkl
makeaa chilikastiketta (Thai)
1
valkosipulinkynsi puserrettuna
ripaus
suolaa
ripaus
cayennepippuria
Pese
kasvikset ja suikaloi ne. Asettele kauniisti vadille.
Sekoita
dippikastikkeen ainekset pienessä kulhossa, maista ja kaada
tarjoiluastiaan.
Kyllä todellakin maistuisi!
VastaaPoistaIhan varmasti maistuisi siellä remonttien keskellä :)
PoistaHerkullisen oloinen resepti. Aineksetkin löytyvät, joten taidankin kokeilla heti :)
VastaaPoistaOttamasi kuvat ovat todella kauniita. Ovatko ne pihastasi ? Kaunis paikka ! :) Pöydän ja tuolien paikka on aivan ihana. Tuossa on varmasti mukava siemailla kahvia ja nauttia kauniista kesäpäivästä.
Lapsillasi on onnenpäivät, kun saavat päivittäin herkullista ruokaa ;)
Kaunista kesän jatkoa sinulle ja perheellesi !
Kiitos, kuvat ovat pihastani. Itse asiassa juuri tuon pöydän ääressä harvoin juon kahviani, koska siihen paistaa päivällä aurinko. Toinen pöytä on parempi päiväkahveille. Nautin suuresti puutarhassa oleilusta ja siellä syömisestä.
PoistaHyvää kesän jatkoa sinulle myös.
Ihana dippilautanen;tuollainen maistuu erityisen hyvin helteisenä päivänä! Ja kauniit kuvat ihanasta puutarhastasi!
VastaaPoistaHelteellä maistuvat tuoreet ja raikkaat herkut. Tänään oli sisällä viileämpää kuin ulkona puutarhassa - harvinaista tänä kesänä.
PoistaKesän tuore kukkakaali on kyllä ihan superherkkua. Minulla tulee siihen aina aivan kauhea himo, kun pilkon palluran dipattavaksi. Saatan syödä puolikkaan ihan itsekseni, ja SE ei ole ihan järkevää. Mutta kun se on hyvää...
VastaaPoistaMutta kun se tosiaan on NIIN hyvää! :)
PoistaKauniita kuvia !
VastaaPoistaDippikasvikset ovat todella herkullisia ja sopivat hyvin kuumien säiden ruoaksi.
Sinulla on erittäin kaunis piha :)
Tyttäreni ja poikani pitävät paljon kirjastasi. He kehuvat sinua taitavaksi :) Ikää heillä on 10 vuotta ja 14 vuotta. Kirjassasi on myös paljon ihania kuvia. Millaista kameraa käytät ? Kuvasi ovat aina niin täydellisiä.
Voi kiitos!
PoistaIlahduttaa lastesi kiinnostus ruoasta ja kirjastani :) Kamerani on Canon 450D. Kuvien onnistuminen ei ole mielestäni kamerasta kiinni, vaan valosta - se on oleellista.
Viikonloppuna minäkin varustauduin dipillä ja kotimaisilla kasviksilla, kukkakaali on älyttömän hyvää dipattuna, sekä kesäkurpitsa ja varsiselleri.
VastaaPoistaIhania kuvia kukistasi.
Aurinkoista kesän jatkoa sinulle.
Totta, kesäkurpitsaa pitääkin laittaa seuraavalla kerralla, omat ovat kohta nimittäin kypsiä. Varsiselleristä pidän myös.
PoistaAurinkoa sinne Tuija!
Ihana dippilautanen ja kauniit malvat! Taivaallinen dippi tulee muuten myös uunissa paahdetusta valkosipulista ja turkkilaisesta jogurtista!
VastaaPoistaTäytyypä ensi kerralla kokeilla tuollaista dippiä, kuulostaa hyvältä!
PoistaOi nam! Dippailua pitäis harrastaa enemmänkin, sekä kesällä että talvella!
VastaaPoistaTotta, se on helppoa ja herkullista tarjottavaa!
PoistaTodella ihana blogi Sinulla! Täällä täytyykin seikkailla ihan ajan kanssa! <3 Lämmöllä Satu
VastaaPoistaKiva, kun löysit tänne Satu! Kävin kurkkaamassa sinun blogiasi ja tulen myös toiste :)
Poista