Olen vuosia tehnyt suppilovahveroista herkullista, hieman jouluista säilykettä, mutta nyt teki mieli muuttaa reseptiä raikkaampaan suuntaan. Säilykkeestä tuli makean-kirpeää, mutta ei liian etikkaista. Ihania makuvivahteita toivat sitruunan kuori, timjami ja rosmariini.
Sienisäilyke
4 litraa
suppilovahveroita tai 1 l pakastettuja esikäsiteltyjä
pieni
sipuli renkaina
1
valkosipulinkynsi viipaloituna
Liemi
4 dl
vettä
3 dl
balsamietikkaa
½–1
sitruunan raastettu kuori
3 rkl
timjaminlehtiä
½ tl
rosmariininlehtiä hienonnettuna
1 tl
suolaa
3 dl
hillosokeria
Mittaa
kattilaan vesi, etikka ja mausteet ja kiehauta.
Lisää
sienet ja sipulit, keitä noin 15 minuuttia.
Lisää
hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä
hieman ja kaada kuumennettuihin lasitölkkeihin.
Säilytä
viileässä.
Syyspuutarha
Syksy on edennyt hurjaa vauhtia. Kuvat puutarhastani ovat jo toista viikkoa vanhoja, näin kaunista ruskaa ei enää ole. Haravointia aloittelin jo, mutta puissa on vielä niin paljon lehtiä, että lykkään urakkaa.
Ihana syksy sun puutarhassasi! Kunpa löytäisin suppiksia säilykkeeksi asti, heti kokeilisin sun reseptiä!
VastaaPoistaSyksy värittää puutarhankin niin kauniiksi :) Metsässä taitaa vielä olla suppiksia. Vielä ehtii etsimään ennen pitkien pakkasten tuloa.
PoistaOi miten kauniita syksyisiä kuvia:) Meille taisi tänään tulla syksy kunnolla,sillä oli rankkasade illansuussa ja puitakin kaatui.
VastaaPoistaIhanalta kuulostava säilyke:)
Täälläkin satoi yöllä kovin ja tuuli viuhui. Hassua, koska eilen oli pakkasta. Siellä on ollut kunnon myräkkä, kun puitakin on kaatunut.
PoistaSäilyke oli tosi hyvää ja säästän muutaman joulupöytään :)
Hyvän kuuloinen säilyke. Pakkasesta löytyy herkkutatteja. Voisin kokeilla tätä ohjetta niihin :)
VastaaPoistaTänään tein pakastetuista herkkutateista ohuita leipiä :) En ole kokeillut säilykkeeseen. Jos kokeilet, kerropa miltä maistui?
PoistaMielenkiintoinen resepti! Pitää testata jos löydän suppiksia.. tai paremminkin jos jostain saan :)
VastaaPoistaTorilta luulisi vielä löytyvän vielä, jos ei metsään kerkiä :)
PoistaLooks really good :)
VastaaPoistaI wish I had time to go foraging mushrooms again! Earlier this fall I paired funnel chantarelles with soba noodles and miso-dressing - I think it was really good combination :)
here's the link for the recipe: http://maikinmokomin.blogspot.fi/2014/09/sobaa-suppilovahveroita-miso.html
Kiitos Maikki, kävin kurkkaamassa. Hauska ja erilainen ohje. Jos ehdin vielä metsään, voisin kokeilla :)
PoistaJostain hassusta syystä blogisi näkyi minulle englanninkielisenä :D
VastaaPoistaOho, hassua tosiaan, en ole ennen kuullutkaan. Olisikohan ollut Googlen kääntämä versio?
Poista