sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Itse tehty mysli

Kotitekoinen mysli

Itse tehty mysli on niin herkullista! Myslisekoitukseen voi laittaa mitä milloinkin ja mieltymystensä mukaan. Hiutaleina käytin tällä kertaa kauraa ja ruista, pähkinöinä manteleita, cashew- ja saksanpähkinöitä, kuivattuina hedelminä karpaloita, omenia ja rusinoita. Kuivattuja omenia löytyy vieläkin monta purkillista, joten mysliä teen ihan pian uudelleen.


Mysli
noin 2 ½ litraa

8 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
3 dl spelttihiutaleita
3 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
1 dl kookoslastuja tai -hiutaleita
3 dl manteleita tai pähkinöitä
(mausteita, esim. vaniljasokeria, kanelia, inkivääriä)

½ dl öljyä
1 dl hunajaa
½ dl vettä

Lisäksi
2 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Mittaa hiutaleet, siemenet, hieman paloitellut pähkinät sekä mahdolliset mausteet kahdelle pellille leivinpaperin päälle tai sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Sekoita pienessä kattilassa öljy, hunaja ja vesi. Lämmitä vain sen verran, että hunaja pehmenee ja seoksesta tulee tasainen.
Kaada hunajaliemi hiutaleiden päälle ja sekoita, kunnes mysli on tasaisen kosteaa.
Kytke uuni kiertoilmatoiminnolle 160 asteeseen ja siirrä pellit uuniin. Sekoita mysliä noin 10 minuutin kuluttua. Sekoita uudelleen noin 10 minuutin kuluttua. Vahdi mysliä tarkkaan, ettei se paahdu liikaa. Paistoaika on noin 25 minuuttia.
Jäähdytä hyvin ja lisää kuivattuja hedelmiä tai marjoja.
Säilytä tiiviissä purkissa ja nauti maidon, jogurtin tai viilin kanssa.

Jos uunissasi ei ole kiertoilmatoimintoa, paista toinen pellillinen myöhemmin tai tee mysliä puolikas annos.


Hiihtolomalla kävin sukuloimassa äitini kanssa Haminassa. Sattui olemaan kaunis, aurinkoinen päivä.











6 kommenttia:

  1. Ihan ensiksi on todettava, jotta onpa kaunis ja raikas banneri! Mysli näyttää myös makoisalta. Tekisin varmasti tuolla ohjeella, mutta välttelen kotimaista viljaa, joten jätän kokeilematta houkutuksesta huolimatta.. ja voihan toki varioida itselle sopivaksi.
    Kauniita tunnelmia Haminasta, oi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bannerin uusiminen on pitkään ollut mielessä ja nyt sitten ryhdyin toimeen. Ei ollut ihan helppoa minulle. Kun on vanha muokattu blogialusta, kaikki ei mennyt niinkuin piti. Kiva tunne, kun sitten onnistuin. Ja opin paljon uutta, kun venkslailin :)
      Hyvää gluteenitonta mysliä tulisi varmaan tattarista ja kvinoasta, joten voisit ehkä kuitenkin antaa houkutukselle myöden ;)

      Poista
  2. Kauniita kuvia ja itsetehty mysli on kyllä niin parasta.:-) Olen kanssa tehnyt eri versioita myslistä( myös gluteenittomana), koska myslejä on niin ihanan helppo varioida.:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu variointi mysleissä on niin kivaa ja paahtamisessakin voi olla luova :)

      Poista
  3. En olekaan pitkään aikaan tehnyt mysliä, kiitos inspiksestä!

    Kauniit kuvat Haminasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos inspis lähtee kiertämään :)
      Haminassa sattui tuolloin olemaan hieno sää kuvauksen kannalta. Ihana pieni kaupunki meren äärellä!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...