sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Helpot sämpylät

Sämpylät, jääkaappi

Näitä helppoja sämpylöitä teen usein. Jätän taikinan melko löysäksi, kohotan hyvin ja nostelen kauhalla kekoja pellille tai kaadan taikinan hyvin jauhotetulle leivinpöydälle ja otan leipurinlastalla neliskanttisia paloja. Taikinaa ei enää kohoteta vaan sämpylät paistetaan heti kuumassa uunissa ruskeiksi ja rapeiksi.

Teen myös usein niin, että leivon taikinan illalla, kohotan jääkaapissa, kauhon aamulla pellille ja paistan. Niin tein tänä aamuna ja olivatpas hyviä!

Helpot sämpylät

7 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl siemeniä, hiutaleita tai leseitä
noin 11 dl vehnäjauhoja

Pinnalle siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja ja suola.
Lisää jauhot ja alusta käsin tai yleiskoneella. Taikinan kuuluu jäädä melko löysäksi.
Anna taikinan kohota 1 ½–2 tuntia.
Ota taikinasta kauhalla paloja pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan hieman jauhoja ja siemeniä ja taputa kevyesti.
Paista 240-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Voit kohottaa taikinan myös yön yli jääkaapissa. Koska taikina on silloin kylmää, paista sämpylöitä hieman kuumemmassa uunissa, 250 asteessa runsas 15 minuuttia.




5 kommenttia:

  1. Nam, helppoja reseptejä tarvii aina. Nämä tuntuvat kivoilta, varsinkin jos taikinan voi tehdä illalla valmiiksi. Mikä on parempaa aamulla kuin juuri paistettu leipä/sämpylät...Kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varsinkin viikonlopun aamiainen ei voisi paremmin alkaa :)

      Poista
  2. Sämpylät, niitä teenkin tällä viikolla, kiitos muistutuksesta, nam :) Hienon hieno puu!

    VastaaPoista
  3. Menu Australia for tasty menus and prices from the best restaurants. Share the deliciousness with your friends and enjoy the flavors of Down Under.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...