Myslipatukoita on kiva olla matkassa mukana, jos on pienen välipalan tarvetta. Patukkaohjeen kehittelin alunperin Food & Fitness-kurssille - liikkuville nuorille, jotka ovat kiinnostuneet terveistä elämäntavoista. No, sitten tuli tämä kirjaprojekti ja ajattelin muuntaa ohjetta ja käyttää makeutukseen kuivattamaani steviaa. Se sopikin yllättävän hyvin: stevian pistävä maku ei noussut mitenkään esiin ja makeus oli sopiva.
Myslipatukat
noin 10
kpl
3 dl
kaurahiutaleita
1 dl
pähkinöitä tai manteleita, vähän paloiteltuina
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
kookoshiutaleita
1 dl
rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
1 ½ dl
omenasosetta tai -mehua
1 rkl
hunajaa
1 tl
vaniljasokeria
½–1
tl kuivattua steviaa jauhettuna
½ tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita
isossa kulhossa kaikki kuivat aineet.
Mittaa
kattilaan omenasose tai -mehu ja mausteet. Kiehauta sekoittaen ja
kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tahnamaiseksi.
Muotoile
kostutetuin käsin taikinasta myslipatukoita ja siirrä pellille
leivinpaperin päälle.
Paista
uunin keskitasossa 10–15 minuuttia.
Säilytä
myslipatukoita rasiassa huoneenlämmössä. Jos säilytät niitä
pitkään, siirrä rasia jääkaappiin.
Stevia jakaa mielipiteitä. Sen maku on sellaisenaan aspartaamimainen, mutta sopivasti annosteltuna ja yhdisteltynä se on hyvä. |
Olen vuosia kasvattanut steviaa parvekkeella ruukussa. Pari vuotta sitten sain taimen jopa talvehtimaan ja toivon kovasti, että se tänäkin vuonna puskisi uutta kasvustoa. Aionkin tuoda sen pian kellarista sisään. Ajattelin kuitenkin varmuuden vuoksi kokeilla kasvattaa steviaa siemenistä. Siemenet kannattaa kylvää maaliskuussa, joten suunnistan pian siemenkauppaan.
Kivat patukat;itsekin teen itse aina energia ym.patukat. Steviaa en ole käyttänyt suoraan lehdistä jauhettuna,vaan tippoja tai jauheena,mutta kerran maistoin lehteä ja ei se kyllä kauhean hyvältä maistunut.Mutta kiva että sen maku häviää tuollaisessa:)
VastaaPoistaMuistankin, että olet tehnyt monia erilaisia patukoita. Ne ovat kivoja välipaloina. Stevian lehdet sellaisenaan maistuvat todella voimakkailta. Stevian maussa on myös pistävyyttä ja hieman karvautta, mutta patukkataikinan joukkoon lisättynä sitä ei ilmennyt :)
PoistaKokeilemisen arvoinen ohje. Olen kasvattanut steviaa, mutta pelkältään se oli kyllä kamalaa. Teen se makeutti ihan kivasti, samoin smoothien.
VastaaPoistaTeehen stevia tosiaan sopii, jos tykkää makeutetusta teestä ja muihinkin juomiin kokeilemisen arvoinen. On kiva kasvattaa steviaa itse ja kokeilla sitä erilaisiin juttuihin - kokeilut jatkuvat ainakin täällä Omenaminttulassa :)
PoistaIhana blogi<3 kyselen vain, että millä voisin korvata ohjeen pähkinät? En voi allergian takia syödä mitään pähkinöitä? Toinen juttu, olisin kiinnostunut kirjastasi, mutta löytyykö sieltä paljon ohjeita myös pähkinä ja rucola-allergigolle? :)
VastaaPoistaKiva, että pidät blogistani!
PoistaKokeile korvata myslipatukoiden pähkinät sekoituksella, jossa on erilaisia siemeniä, esim. seesam, kurpitsa, pellava.
Koska pidän paljon pähkinöistä, kirjan ohjeissa on jonkin verran niitä. Ne voit kuitenkin hyvin jättää pois tai korvata samaan tapaan kuin edellä erilaisilla siemenillä. Rucolan voit korvata babypinaatilla.
Iloista pääsiäistä!
Kiitos vastauksesta! :) täytyykin kokeilla.
Poista24-hour wristbands are more than just colorful accessories; they can be powerful tools for various purposes. Made from durable materials like silicone or Tyvek, these versatile bands can be worn for a day or even longer, making them ideal.
VastaaPoistahttps://www.merch-monkey.com/customized-wristbands/
Energy consulting is a rapidly growing field that helps businesses and organizations optimize their energy use, reduce costs, and improve their sustainability. Energy consultants work with clients to identify areas of energy waste, develop strategies for improvement, and implement cost-effective solutions.
VastaaPoistahttps://www.appliedenergy.ca/