perjantai 25. toukokuuta 2012

Kesällä saariravintolaan


Kevään korvalla sain houkuttelevan kutsun tutustua kahteen Helsingin edustan saariravintolaan. Tutustumiskierros alkoi Etelärannan ravintola Palacesta ja jatkui veneellä Särkän saarelle ja Liuskasaareen. Päivä oli varmaan kevään lämpimin ja merituulikin oli suotuisa.



Lämmittävät auringonsäteet eivät osuneet Palacen koko terassille, joten maistelimme herkullisia alkupaloja sisällä merinäköalasta nauttien. Tarjolla oli mm. sokerigraavattua siikaa saaristolaisleivällä, parsasalaattia paahtoleivällä ja vasikanpaistia rapealla ruislastulla.



Alkupalojen jälkeen siirryimme Ullanlinnaan valkoiselle laiturille, Cafe Ursulan viereen, josta lähti yhteysalus Särkänlinnan saariravintolaan. Merimatka kesti muutaman minuutin.








Särkänlinna on rakennettu 1740-luvulla. 1924 linnakkeeseen valmistui Särkänlinnan ravintola. Kaltevilla lattioilla kävellessä voi vain kuvitella mitä kaikkea paksut seinät kätkevät sisälleen vuosien varrelta. Kerrassaan ihastuttava paikka ja miljöö!



Saimme maisteltavaksemme puiselta lankulta herkullisia alkupaloja. Oli tuhkalla maustettua lohta, mätiä ja ihanaa marinoitua sipulia, raikasta silakkaa, ankanrintaa ja uusia perunoita. Isoista koreista tarjoiltiin muhevia erilaisia leipiä. Mallasleipä oli ensimaistamisella todella makeaa, mutta sopi yllättävän hyvin alkupalojen kanssa. Pääruokaherkkuna oli savustettua lohta ja korvasienimuhennosta.





Toiseen ravintolaan Liuskasaareen lähdimme Merisatamanrannasta ja matka kesti jälleen vain muutaman minuutin. Perillä odottivat upeat kalliot ja paviljonkimainen ravintola Boathouse HSS. Ravintola on vihitty käyttöön vuonna 1949.






Rakennuksen ulkoseinässä ovenpielessä koreilevat upeat keramiikkamaalaukset.


Merellisessä Helsingissä on paljon nähtävää ja koettavaa. Kesäiseen saaristoon ja niiden tarjoamiin herkkuihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

25 kommenttia:

  1. Helsinki (synnyinkaupunkini) on niiiiiin upea kesäkaupunki, että oksat pois. Juuri tuo meri monella puolella ja ne saaret mistä on juuri tuo avoin näkymä horisonttiin saakka.
    Ruuat kuulostavat niin hyviltä, että onneksi kävin juuri hurmaavan Billnäsin taimiston hurmaavassa kahvilassa silli-salaattipöytälounaalla, muuten olisin kateudesta parsanvihreä :-D
    Aivan mahtavat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki on todella kaunis kesäkaupunki. Paljon on vielä nähtävää.
      Tuo silli-salaattipöytä kuulostaa houkuttelevalta. Billnäs voisi kuulua tämän kesän kohteisiini. Olen muutaman kerran siellä käynyt ja pidin kovasti.

      Poista
  2. Olet ottanut kauniita kuvia ! Kirjassasi oleva ohje täytetyistä paprikoista oli herkullinen :)) Hyvää viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, että paprikat maistuivat. Meillä tykätään niistä myös kovasti.
      Hyvää viikonloppua sinulle myös :)

      Poista
  3. Helsingin lähisaaret ovat kyllä aivan supersympaattisia. Liuskasaari ja Boathouse herättävät minussa sekalaisia tunteita: kaunis paikka, mutta kadotin sinne eräissä juhlissa rakkaan rannekelloni, eikä sitä koskaan löytynyt. Saarenpeikko varmaan vei ja koreilee sillä jossakin kolossa :-<

    Etkös aio lähteä Billnäsiin tänä viikonloppuna, kun siellä on Billnäsin Puutarha -tapahtuma? Minä lähden ajelemaan heti aamusta, ja siksi menenkin nyt nukkumaan. Hyviä öitä, ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mokomaa saarenpeikkoa!

      Olisi kyllä ihana lähteä, hieno sääkin, mutta meillä on juhlat tulossa :) Oikein hyvää Billnäs-päivää sinulle ja terkut Sailalle!

      Poista
  4. Ihanat kuvat ja ruuat! Sain kutsun tuohon samaan juttuun,mutta sattuneista syistä en voinut harmikseni olla mukana;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosiaan - sattuneista syistä :) Harmi! Ehkäpä kesällä?

      Poista
  5. Vaikuttavaa! Näihin kohteisiin täytyy joskus tutustua, mutta tällä hetkellä keskityn laskemaan työaamuja (kenties sinäkin?) ja sitten herkuttelemaan Cinque terressä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu työaamuja lasken minäkin ja aamuja suureen juhlaan :)
      Vau, mikä matkakohde teillä. Ihanaa lomaa!!!

      Poista
  6. Sun kuvat senkun kaunistuu, aivan upeita!
    Oli ihanaa nähdä, toivottavasti törmätään taas pian :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos!
      Oli tosi kiva nähdä ja kyllä me varmaan törmätään taas :)

      Poista
  7. Wau, olet bongannut kuviisi tosi kauniita yksityiskohtia saarilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania yksityiskohtia siellä olikin, vaikka kuinka. Pitänee mennä uudelleen kesällä!

      Poista
  8. Hei, sain myös kutsun mutta en päällekkäisten menojen takia päässyt osallistumaan. Viime kesänä olin kahdesti Ravintola Saaressa ja söin saman menun kahteen kertaan!!! oli nimittäin niin ihanaa ruokaa, että ei haitannut ollenkaan enkä edes halunnut muuta. Upeita kuvia olet ottanut, ihana merellinen Helsinki näyttää upealta. /Sari

    VastaaPoista
  9. Hei, oli ihana tutustua noin upeissa maisemissa. Toivottavasti nähdään taas pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli kiva tutustua - maisemat ja ilma olivat loistavat ja ruokakin maistui :)

      Poista
  10. Niin olis! Olin samaan aikaan Långvikin puutarhajuhlissa : ) /Sari

    VastaaPoista
  11. Olet oikeassa, suosittelen! : ) /Sari

    VastaaPoista
  12. Hyvää kesää ja alkavaa kesälomaa :) Sekä onnea pojallesi peruskoulun loppumisesta ! :))
    Kirjassasi on erittäin monipuolisia ja herkullisia ohjeita ! Kirjasi ohjeet vievät kielen mennessään <3

    VastaaPoista
  13. En ole käynyt kummassakaan saariravintolassa koskaan, vaikka tietoinen olen niistä ollut. Ehkä tänä kesänä...olisi kiva päästä Helsingissä vähän saaristoonkin. Yleensä kuljen samoja katuja kaupungin keskustassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...