maanantai 30. huhtikuuta 2012

Munakoiso-ohrasalaatti



Munakoiso on täyttävää herkkua. Uunissa paahdetuista munakoisoista ja herkkusienistä kokoan tänään vappupöytään ruokaisan salaatin keitetyn ohran kanssa. Lisään lopuksi tomaatteja, fetaa ja paljon minttua. Minttu sopii ihanasti munakoison makupariksi. Kuvan mintut ovat kaupan ruukkuminttua, mutta puutarhassa pilkistelevät jo pienet mintun alut - niitä pääsen kohta napsimaan.

Munakoiso-ohrasalaatti
6:lle

1 kg munakoisoa
200 g herkkusieniä
2–3 rkl öljyä
1 ½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

2 dl täysjyväohraa

200 g kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa
iso nippu minttua

Kastike
2 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
ripaus suolaa

Pese ja kuutioi munakoisot.
Puhdista ja halkaise herkkusienet.
Levitä kasvikset kahdelle pellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi. Valuta pintaan öljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoittele hieman. Paista kiertoilmatoiminnolla 210 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä kasvikset.
Keitä täysjyväohra pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsä ohra kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuutioi tai murustele fetajuusto. Irrota mintun lehdet varsista.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Lisää joukkoon ohra ja paahdetut jäähtyneet kasvikset ja sekoita. Kaada laakeaan astiaan ja lisää tomaatit, feta ja minttu. Sekoita hieman, varovasti nostellen. 
Koristele salaatti vielä mintunlehdillä ja tarjoa mieluiten huoneenlämpöisenä. Jos tarjoat salaattia seuraavana päivänä, ota se jääkaapista huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

(Jos käytössäsi ei ole kiertoilmatoimintoa, paista pellilliset erikseen noin 225 asteessa.)



Iltakävelyreitin varrelta

Ihan hassua ajatella, että kolme viikkoa sitten olin vielä hiihtämässä. Kevät etenee niin nopeasti, että olisi hienoa voida kulkea kameran kanssa joka päivä ja tallentaa kevään merkkejä muistikortille.















Mukavaa vappua!

20 kommenttia:

  1. Munakoiso tosiaankin on herkkua.

    Ja kevät on tullut niin, että kohisee! Arvaas, mitä omassa pihassani kurkistaa maasta? Omenamintun alkuja. :)

    Hauskaa vappua ja kaunista alkavaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ilahduttavaa! Omenamintussa on niin hyvä tuoksu ja maku. Kukintokin on hurmaava. Muistathan vahtia taimia, ne leviävät innokkaasti ;) Ei vielä tänä vuonna, mutta parin vuoden päästä.

      Kiitos, samoin!

      Poista
  2. Keväällä tuntuu olevan kiire eteenpäin, kun kaikki tapahtuu niin äkkiä.
    Mukavaa vappua sinullekin! Heh, minullakin on pieniä omenamintun, valkokirjavalehtisen version, alkuja nähtävillä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liian kiire, juu! Ei perässä meinaa pysyä.

      Kiinnostavaa - valkokirjavalehtinen omenaminttu, en ole sellaisesta kuullutkaan! Olet varmaan salakujettanut sen jostain kaukaa :)

      Poista
    2. Juu Järvenpäästä ;-) Sieltä löytyy Järvenpään pihapalvelu, yksi Etelä-Suomen parhaimpia perennataimimyymälöitä! Voisit joskus poiketa, se on vain muutama kilometri erään taittajan konttorilta vanhaa Lahdentietä pohjoiseen.

      Poista
    3. Oo, kiitos vinkistä!!! Sinne menen varmasti käymään. En taida tarvita karttaakaan ;)

      Poista
  3. Salaatti näyttää herkulliselta. Mukavaa ja leppoisaa vappua sinulle ! Saisiko mintun menestymään valoisalla parvekkeella ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttu menestyy oikein hyvin parvekkeella, viihtyy hieman varjossakin. Tarpeeksi iso ruukku, niin ei tarvitse koko ajan kastella :)

      Poista
  4. Onpa herkullinen salaattiohje, kiitos jälleen.
    Kevään kulku ja kasvuvoima on huimaa. Ja saapunut lämpö ihanuutta, kuten kuvasikin:)

    Vappuilottelua ja valoisia toukokuun askelia!

    VastaaPoista
  5. Tuo mintun ja munakoison liitto kuulostaa hyvältä, taidanpa hyödyntää sitä :) Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  6. nice to see spring arrival in your area. eveyrthing looks so pretty there.
    lovely nature photos.

    VastaaPoista
  7. Näissä kuvissa on tosiaan kevät, tuo valo on sitä kevään iltahämärän valoa.

    Sinun keittokirjasi on muuten mainio: kaunis ja täynnä upeita ohjeita. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään valo on niin valloittava.

      Onpa kiva, että sinulla on kirjani :)

      Poista
  8. rakas herkullinen munakoiso, ne itse olisi tullut ajatelleksi yhdistää sitä ohraa, mutta mikseipä...

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköistä! Juuri tällaisia ruokia tekee nyt keväällä mieli: kasviksia, yrttejä, juustoja ym. ihania makuja! Ja todella kauniita maisemakuvia jälleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, keväällä tekee mieli aivan erilaisia ruokia kuin talvella :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...