keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Juhannussilli


Juhannus ei tule ilman silliä! Nyt jääkaapissa odottelee perinteinen sellainen – kolmen sipulin silli. Teen tänään tai huomenna vielä jonkun toisen kalaherkun, kunhan keksin millaisen. Saaristolaisleivän leivon illalla ja sitten puuttuvat vain uudet perunat.

Juhannussilli
6–8:lle

noin 250 g matjessillifileitä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi tai nippu karhunlaukkaa
nippu ruohosipulia
nippu tilliä
mustapippuria rouhimesta
4 dl ranskankermaa tai kermaviiliä

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä, valuta ja kuivaa kevyesti talouspaperilla. Leikkaa fileet viipaleiksi.
Hienonna sipulit ja tilli.
Lado kaikki ainekset kerroksittain kannelliseen puolen litran tölkkiin.
Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.



Hyvää juhannusta!

21 kommenttia:

  1. Ihana, herkkä juhannusruusu.

    Kaunista ja hyvää juhannuksen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullakin oli kaunis juhannusruusu postauksessasi :)

      Samoin sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Kauniita kuvia ! Kirjastasi on tullut perheemme suosikki :)) Olemme valmistaneet päivittäin sen ohjeiden mukaan erittäin maistuvia ja loistavia ruokia. Perheen pienimmätkin ovat syöneet vihanneksia mukisematta ;) Kiitos kirjastasi ja loistavista ohjeista ! :)
    Hyvää juhannusta myös sinulle !

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapa ihanalta!Pidän tosi paljon sillistä,ja kaipaan Suomen sillejä! Tosin ostan joskus harvoin pari sillifilettä täällä ja teen lasimestarin silliä. Tätä voisi tehdä seuraavaksi.
    Ihana ruusukuva! Ja oikein hyvää juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasimestarin silli on todella hyvää myös! En ihmettele, että kaipaat sillejä.
      Iloista juhannusta sinne kauas Yael!

      Poista
  4. Silli, saaristolaisleipä ja uudet potut - siinäpä keskikesän juhlan herkkua!

    Ihanaista mittumaarin aikaa sinulle ja rakkaillesi♥

    VastaaPoista
  5. Hyvät juhannukset sinne herkkukokille :).

    VastaaPoista
  6. Hyvää juhannusta sinulle ja koko perheellesi :)

    VastaaPoista
  7. Oikein maistuvaista juhannusta. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  8. Hei Omenaminttu, tiedätkö mistä saisi ternimaitoa ? Saisiko sitä kauppahalleista ? Mahtaako sopia herkälle vatsalle ?
    Kiitos herkullisesta ohjeesta, se kruunasi juhannuspöytämme antimet !
    Hyvää kesää sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ternimaitoa on ollut Hakaniemen hallissa, ainakin Lentävä lehmä-puodissa. Sieltä kannattaa kysyä. Herkälle vatsalle sopii ehkä siinä mielessä, että ternimaitoa ei käsitellä mitenkään, ei pastöroida eikä homogenoida. Laktoosia siinä kuitenkin on.
      Hyvää kesää sinne myös!

      Poista
    2. Kiitos tiedosta :)

      Poista
  9. Juhannussillit tekeytymässä lauantain juhlia varten! Kiitos hyvästä ohjeesta ja mukavaa kesää & juhannuksen odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannussilli kuuluu kesään :)
      Hyvää kesää sinulle myös!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...