Juhannus ei tule ilman silliä! Nyt jääkaapissa odottelee perinteinen sellainen – kolmen sipulin silli. Teen tänään tai huomenna vielä jonkun toisen kalaherkun, kunhan keksin millaisen. Saaristolaisleivän leivon illalla ja sitten puuttuvat vain uudet perunat.
Juhannussilli
6–8:lle
noin
250 g matjessillifileitä
1
punasipuli
1 valkosipulinkynsi tai nippu karhunlaukkaa
nippu
ruohosipulia
nippu
tilliä
mustapippuria
rouhimesta
4
dl ranskankermaa tai kermaviiliä
Huuhtele
sillifileet kylmällä vedellä, valuta ja kuivaa kevyesti
talouspaperilla. Leikkaa fileet viipaleiksi.
Hienonna
sipulit ja tilli.
Lado
kaikki ainekset kerroksittain kannelliseen puolen litran tölkkiin.
Anna
maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Säilyy
jääkaapissa noin 5 päivää.
Ihana, herkkä juhannusruusu.
VastaaPoistaKaunista ja hyvää juhannuksen aikaa!
Sinullakin oli kaunis juhannusruusu postauksessasi :)
PoistaSamoin sinulle ja perheellesi!
Kauniita kuvia ! Kirjastasi on tullut perheemme suosikki :)) Olemme valmistaneet päivittäin sen ohjeiden mukaan erittäin maistuvia ja loistavia ruokia. Perheen pienimmätkin ovat syöneet vihanneksia mukisematta ;) Kiitos kirjastasi ja loistavista ohjeista ! :)
VastaaPoistaHyvää juhannusta myös sinulle !
Kiitos, onpa ilo kuulla!
PoistaMainiota juhannusta koko perheelle!
Kuulostaapa ihanalta!Pidän tosi paljon sillistä,ja kaipaan Suomen sillejä! Tosin ostan joskus harvoin pari sillifilettä täällä ja teen lasimestarin silliä. Tätä voisi tehdä seuraavaksi.
VastaaPoistaIhana ruusukuva! Ja oikein hyvää juhannuksen aikaa sinulle ja perheellesi!
Lasimestarin silli on todella hyvää myös! En ihmettele, että kaipaat sillejä.
PoistaIloista juhannusta sinne kauas Yael!
Silli, saaristolaisleipä ja uudet potut - siinäpä keskikesän juhlan herkkua!
VastaaPoistaIhanaista mittumaarin aikaa sinulle ja rakkaillesi♥
Samoin sinne Hannah!
PoistaHyvää juhannusta teillekin!
VastaaPoistaSääkin taitaa suosia :)
PoistaHyvät juhannukset sinne herkkukokille :).
VastaaPoistaKiitos, kiitos :)
PoistaHyvää juhannusta sinulle ja koko perheellesi :)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOikein maistuvaista juhannusta. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos, oli herkkua!
PoistaHei Omenaminttu, tiedätkö mistä saisi ternimaitoa ? Saisiko sitä kauppahalleista ? Mahtaako sopia herkälle vatsalle ?
VastaaPoistaKiitos herkullisesta ohjeesta, se kruunasi juhannuspöytämme antimet !
Hyvää kesää sinulle :)
Ternimaitoa on ollut Hakaniemen hallissa, ainakin Lentävä lehmä-puodissa. Sieltä kannattaa kysyä. Herkälle vatsalle sopii ehkä siinä mielessä, että ternimaitoa ei käsitellä mitenkään, ei pastöroida eikä homogenoida. Laktoosia siinä kuitenkin on.
PoistaHyvää kesää sinne myös!
Kiitos tiedosta :)
PoistaJuhannussillit tekeytymässä lauantain juhlia varten! Kiitos hyvästä ohjeesta ja mukavaa kesää & juhannuksen odotusta! :)
VastaaPoistaJuhannussilli kuuluu kesään :)
PoistaHyvää kesää sinulle myös!