maanantai 25. kesäkuuta 2012

Tuoreita jauhoja myllystä



Ajoin viime viikolla jälleen Pusulan tietä Töllin myllyn ohi. Ihan pakko oli pysähtyä ihastelemaan myllyä kosken äärellä. Ihastukseni vaihtuikin riemuksi, sillä mylly ja myymälä sattuivat olemaan avoinna. Sain kotiinviemisiksi takuutuoreita jauhotuotteita ja mahdollisuuden tutustua myllyn sisätiloihin. Kylläpäs oli hienoja laitteita ja mahtavan hyvä tuoksu!













17 kommenttia:

  1. Olet ottanut kauniita kuvia ! Olisipa hienoa olla opissasi valokuvaamisessa :) Olet niin taitava kuvaaja !
    Olen aina rakastanut sipulien käyttöä ruoissa , mutta vatsani ei tunnu sietävän sipulia kovin hyvin. Olisiko mitään niksiä, miten sipulin saisi sopimaan helposti ärtyvälle vatsalle ?
    Iloista kesän jatkoa sinulle :)
    Itse jatkeskelen kesää herkullisten ohjeidesi parissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan itseoppinut kuvaaja :)
      Raaka sipuli on monille ongelmallista. Sipuli kesyyntyy herkkävatsaiselle esim. salaattiin, kun sen upottaa hetkeksi kiehuvaan veteen, vaikkapa lohkoina tai renkaina. Lihapullataikinaan ym. kannattaa sipulit puolestaan kypsentää matalalla lämmöllä aivan läpikuultaviksi ennen taikinaan lisäämistä.
      Kesän iloa!

      Poista
  2. Onpa kaunis paikka ja hienot kuvat taas.Minulla on vielä mielessä se ihana jauhopaikka siellä Porvoon suunnassa viime kesänä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, sinne pitääkin mennä taas pian :) Siellä on muuten mahdollisuus myös marjojen itsepoimintaan. Piti mennä viime kesänä poimimaan mustaherukoita, mutta sitten löysinkin mehumarjat lähitorilta.

      Poista
  3. Oi,marjojen itsepoimintaa,sehän on hieno juttu:)

    VastaaPoista
  4. Pala mennyttä aikaa, kuin vanhasta elokuvasta. Tuollaista en tosin ole nähnyt koskaan. Sen verran tiedän minäkin, että tuoreista jauhoista saa ihan erimakuista leipää kuin vanhoista, niistä tulee yksinkertaisesti pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin tuli ihan vanhat elokuvat mieleen ja toisaalta jokin lapsuuden muisto hyvästä tuoksusta.

      Poista
  5. Ihana menneen ajan tuulahdus kuviesi myötä, kiitos!!
    KAuniita raikkaita kesäkuvia!

    Ja tuoreet jauhot ovat ihan luksusta verrattuna niihin, jotka ovat nököttäneet tukun ja kaupan hyllyssä ties kuinka pitkät tovit:)

    Valoisia kesähetkiä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ihan luksusta nuo tuoreet jauhot. Kunpa pääsisi usemmin suoraan myllyltä hankkimaan jauhoja.

      Hienoa kesää sinne myös!

      Poista
  6. Sinun tekstisi ovat aina lähes seikkailuita, kun pääsen mukanasi milloin minnekin kiinnostavaan paikkaan. Töllin mylly! Mahtavaa.

    Jauhojen tuoreus ei taida heilauttaa vehnäyliherkkyyttä suuntaan eikä toiseen, vaan tekee olon yhtä hankalaksi kuin kauppojen jauhotkin, eikö niin...? Kaunis pussi jauhoilla, ihan tekee mieli hankkia pelkästään sen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seikkailua tämä elämä!

      Juu luulen, että tuoreus ei vaikuta, harmi :( Kieltämättä pussi on kaunis Töllin omine etiketteineen.

      Poista
  7. Kaunista. On taito osata pysähtyä ja nauttia hetkestä. Kiitos, että sain olla mukana sohvalta.

    VastaaPoista
  8. Kiva että olet löytänyt "meidän" myllyn :)
    Asutaan aika lähellä ja myllyssä jauhatetaan kanoillemme rehua naapurin ohrasta ja vehnästä. Tietysti puodista tarttuu jauhoja keittiöönkin mukaan. Valitettavasti puoti ei ole niin usein auki mutta Pusulan S-market myy Töllin tuotteita. Lettujauho on meidän ehdoton suosikki - voi että se on hyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensikerralla pitääkin hankkia tuota lettujauhoa, kiitos vinkistä!

      Poista
  9. beautiful landscape. i can feel the cool summer
    in your part of world.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...