Talvella erilaiset kaalisalaatit maistuvat. Ne ovat raikkaita ja niissä on mukava purutuntuma. Monet kaalisalaatit mehustuvat ja ovat hyviä vielä seuraavanakin päivänä, mutta tämän salaatin juju on rapeus ja siksi se kannattaa valmistaa juuri ennen tarjoilua.
Kaalisalaatti
4:lle
lohko
keräkaalia
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
koristeeksi
ruohosipulia tai varsisellerin lehtiä
Kastike
2
rkl majoneesia
2
rkl kermaviiliä
2
tl sitruunamehua
½
tl sinappia
1
tl siirappia
Suikaloi
kaali ohuesti, esimerkiksi juustohöylällä.
Kuori
ja raasta porkkana ja paloittele varsisellerin varsi.
Yhdistä
kasvikset isossa kulhossa.
Sekoita kastikkeen aineet. Kaada kastike
kaalisalaattiin ja sekoita hyvin.
Siirrä salaatti tarjoilukulhoon ja koristele ruohosipulilla tai
varsisellerin lehdillä.
Raikkaita pakkaspäiviä on riittänyt ja aurinkokin on pilkistellyt useana päivänä.
Hienoja talvikuvia:)
VastaaPoistaNami,rakastan kaalia kaikissa muodoissaan ja täällä kaikenlaiset kaalit ovat nyt parhaimmillaan,ja niitä tuleekin paljon syötyä:)
Talvista ON!
PoistaKaalit ovat ihanan monikäyttöisiä. Onko siellä lehtikaalia myynnissä myös? Sitä ei kovin helpolla täältä löydä ja siitä tykkäisin.
Maatilatoreilla joskus on lehtikaalia,ja silloin olen ostanut.Yleensä se on ollut luomua ja ne lehdet aika pieniä.
PoistaOi, tuo on tuollainen coleslaw-tyyppinen, nams! Tykkään kyllä sellaisesta punakaalisalaatistakin, muistaakseni tein joskus jouluksi sellaista, mitä kypsennettiin tilkassa punaviiniä, tai sitten muistan väärin, siitä on varmaan ainakin kymmenen vuotta aikaa.
VastaaPoistaOn coleslaw-tyyppinen. Punakaalisi kuulostaa tosi hyvältä. Vuosi sitten laitoin tänne blogiin paistetun punakaalin ohjeen, ehkä vähän samnatapainen kuin tuo mainitsemasi.
PoistaYhdestä kaalista riittää tosi pitkälle... ollaan todettu tässä viime aikoina :-)
VastaaPoistaViimeksi tein kastikkeeksi ihan perusvinaigretten mutta hunajadijonsinapista ja öljynä viinirypäleensiemenöljyä. Kastikkeen makeus oli herkkua kaalin vähän väkevääkin makua täydentämässä.
Riittoisaa on! Minä pidän eniten juuri tuollaisesta vinaigrette-tyyppisestä kastikkeesta kaalisalaateissa - hapokkuus ja makeus, nam.
PoistaKaali on aivan ihana raaka-aine, siitä riittää moneen ateriaan (yleensä) ja syön sitä mieluiten raakana salaatin tapaan. Eilen juuri popsin kaali-porkkana-retikkasalaattia oikein onnellisena :)
VastaaPoistaKivan kastikkeen olit yhdistänyt salaattiisi, voisinkin vaihtelun vuoksi testata sitä :)
Kaali on ihan mahtava raaka-aine! Nyt kun sitä tässä hehkuttelen, alkoi tekemään mieli kaalipiirakkaa :)
PoistaOi, kuinka herkullisen oloinen salaatti ja niin kauniita kuvia siitä :)
VastaaPoistaOttamasi valokuvat ovat ihania ja kauniita.
Ihanaa viikon jatkoa sinulle :))
/15-vuotias tyttö
Kiitos, kiitos ;)
PoistaKaalista saa loihdittua monenlaista.
Hyvää viikkoa sinulle myös!
Aurinko on hellinyt useana päivänä, ai miten ihanalta sen paiste tuntuukaan! Nyt alkoi kahden viikon vapaa mulla, aion viettää sen pitkälti meren jäällä auringossa paistatellen :)
VastaaPoistaPaiste tuntuu tosiaan ruhtinaalliselta. Ihania vapaita sinulle, nautit varmasti ;)
PoistaTähän aikaan vuodesta tuoretarjonta onkin aika vaisua.. Onneksi on kaalisalaatit! Jännä tuo siirappi tuossa kastikkeessa, pitää kokeilla.
VastaaPoistaVaisua on ja silloin kaali pelastaa. Taisin muuten laittaa vaahterasiirappia.
PoistaIhanaa, ostin juuri jumalattoman kokoisen kaalin yhteen reseptiin, mihkä menee murto-osa...eli riittää tähänkin. Kiva myös tuo varsiselleri, sitäkin sattuu olla kaapissa.
VastaaPoistaNo jopas on tuuri, että kaikkea on valmiina. Eikun salaatin tekoon :)
PoistaVoi ei, olet kuumeessa. Pikaista paranemista! Ikkunanäkymäkin voi olla hieno, kun aurinko näyttäytyy.
VastaaPoista