7 tuntia sitten
sunnuntai 27. tammikuuta 2013
Suklaa-omenaneliöt
Minulla on pakastimessa syksyn jäljiltä vielä paljon omenakuutioita. Tällä kertaa upotin niitä kakkutaikinaan. Omenat antoivat kivan säväyksen ja kosteutta. Tosin tämä kakku on muutoinkin ihanan kostea ja sellainen tahmea. Resepti on vuosien takaa äidiltäni. Hän on saanut sen amerikkalaiselta ystävältään, joten kakkuhan on oikeasti Brownie.
Suklaa-omenaneliöt
12 palaa
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
1 dl pähkinärouhetta
1 pieni omena
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Levitä suorakaiteen muotoiseen (20 x 30 cm) vuokaan leivinpaperi.
Pese ja kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Sekoita margariini ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista ja vaaleaa.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja omenakuutiot ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Levitä taikina vuokaan ja paista noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja leikkaa neliöiksi.
Leivonnaisen kuuluu jäädä hieman taikinamaiseksi.
Olin tänään hiihtämässä. Ihan näin kaunis ei maisema ollut. Lumi pöllysi pellon reunalla isoina pyörteinä ja metsän reunalla puut heiluivat niin, että tiukkaan vedetyn hupunkin läpi kuului valtaisa humina. Oli kiva hiihdellä, kun tuuli työnsi selästä. En vain tajunnut millaista olisi sivakoida takaisin päin. No, urheasti puskin kotiin läpi tuulen ja tuiverruksen.
Lähettänyt
Hannele/Omenaminttu
Tunnisteet:
kakut,
nähtävyydet ja luonto,
talvi
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva versio browniesta;omena takuulla lisää myös makua tuohon kivasti.Ja ihania talvikuvia taas:)
VastaaPoistaOmenasato oli niin valtaisa, että pitää koko ajan keksiä mihin niitä tunkee: kakkutaikinoihin, pannareihin, lihan seuraksi jne.
PoistaVielä on vähän tuoremehuakin jäljellä :)
Suklaa-omenaneliöt näyttävät ihanilta.
VastaaPoistaOttamasi kuvat ovat todella kauniita! :)
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)
/15-vuotias tyttö
Tyttäreni leipoo tätä suklaakakkua usein, siis ilman omenaa. Kakku on tosi hyvää molemmilla tavoilla.
PoistaHyvää viikon alkua ja ahkeria koulupäiviä sinulle ;)
Heh, tuli mieleen yksi muutaman päivän pyöräilyreissu Hollannissa ystäväni kanssa. Nautimme ensmmäiset kolme päivää ihanista myötä- ja sivutuulista, mutta viimeisenä päivänä, kun piti ehtiä takaisin Haagiin bussille, oli vastatuuli koko matkan. Tasaisessa maassa se Atlantilta puhaltava tuuli oli aika voimakas :-D Tiesi tehneensä töitä. Pitänee ottaa tuollaiset asiat ilmaisen fitnessin kannalta.
VastaaPoistaTöitä ollut teillä polkiessa ja vielä kiire bussille, huh! Töitä piti minunkin tehdä ja vaikka kuinka tiukalle vedin hupun, jostain se tuuli tuiversi sisälle. Silmiäkin piti pyyhkiä vähän väliä. Oli kyllä urhea olo sen jälkeen :)
PoistaOmena ja puolukka ovat ihan lyömätön pari. Niitä yhdistän usein. Puolukkaa käytin tänään minäkin ja tein ruispuolukkapuuroa.
VastaaPoistaMinä olen ihan koukussa peltikakkuihin. Tämäkin näyttää aivan ihanalta.
VastaaPoistaAi, että miksi juuri peltikakkuihin ? No, kun meitä on 5 herkkusuuta, niin kaikki pienemmät annokset katoavat turhan nopeasti ;-)
Niin, välillä ne herkut vain kummasti katoavat ;)
PoistaNami!
VastaaPoistahttp://hannelesbibliotek.blogspot.se/2013/01/tidig-indoktrinering.html
Kiitos linkistä kaimaseni :)
PoistaOugaad, näyttää ihanalta. :) Onneksi olen luvannut olla leipomatta mitään viikolla, muuten olis ehkä pakko!
VastaaPoistaAi sallaisen lupauksen olet tehnyt - sitten on odotettava viikonloppuun ;)
PoistaAi miten namilta kuulostaa, pitää testata! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaVoi että mä ihan eläydyin siihen sun kotimatkaan, huh, voin kuvitella mitä oli tulla vastatuuleen...nimim. hiihtäminen ei ole mun laji :)
Aivan hurmaava tuo koivunrunkokuva!!
Juu tämä on luottoreseptimme ilman omenaa ja tosi herkkua oli myös omenan kanssa.
PoistaTakaisin tullessa aika monta kertaa pysähdyin kiristämään huppua ja pyyhkimään silmiä... kotona oli kyllä urhea olo :)
Tuo ohje kuulostaa herkulliselta! Olen huomannut, että omena ja suklaa sopivat yhteen (joskus täytän sacherin omenahillolla, jolloin kakku on varmaan joku muu kuin sacher, mutta hyvää se on). Brownieseja rakastan, joten tätä kokeilemmekin heti tulevana perjantaina. :)
VastaaPoistaHiihtäminen on ihanaa! Vastatuuli ei aina, mutta sitten jälkeen päin on tosi hyvä ja rentoutunut olo.
Sacher omenahillolla kuulostaa myös ihanalta. Minulla on vielä aika paljon omenhilloakin jäljellä.
PoistaVastatuulesta jäi tosiaan jälkeen päin voittajafiilis :)
Siis omena-browniet :) Herkullisen näköisiä. Ja ihania talvikuvia!
VastaaPoistaJuuri näin, omena-browniet :) Kiitos, talvella kuvaaminen on aina yllätyksellistä.
Poistalämpimimmät onnittelut hyvästä sijoituksesta cisionin listalla!
VastaaPoistaKiitos paljon! Olen kyllä aika hämmästynyt sijoituksesta :)
PoistaHei, sivuillani olisi sinulle tunnustus.
VastaaPoistaAivan ihanaa piirakkaa pakko saada pala.
Kiitos, tulen kurkkaamaan :)
Poistaolisin näköjään taas antanut sinulle tunnustuksen herkullisen ruokablogin muodossa mutta tein sen jo viimeksi, joten onnittelut siitä että olit mielessäni kaksi kertaa ehdolla suositukseen. http://lautasella.blogspot.fi/2013/01/lisaa-herkullisia-ruokablogeja.html
VastaaPoistaVoi kiitos! Muistankin sen edellisen :)
PoistaSinut on haastettu! http://chocochili.net/2013/02/8-asiaa/
VastaaPoistaTulen kurkkaamaan haasteen :)
Poista