sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Suklaavanukas


Eilisen harmaan ja sateisen päivän iloksi tein suklaavanukasta. Tänä aamuna ei tietoakaan eilisestä harmaudesta. Aamun lehtikin unohtui postilaatikkoon, kun jäin lumoutuneena kuvaamaan auringon kultaamaa puutarhaa.

Suklaavanukas
4:lle

7 dl maitoa
½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatanko halkaistuna tai 2 tl vaniljasokeria
¾ dl maissitärkkelysjauhoa
1 pieni kananmuna

Mittaa kaikki aineet pinnoitettuun kattilaan ja sekoita hyvin ennen kuin alat kuumentaa.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu sakeaksi ja kiehahtaa.
Katkaise levystä virta ja jatka sekoittamista vielä muutaman minuutin ajan.
Mikäli käytit vaniljatankoa, poista se ja kaada jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin noin 3 tunniksi, jotta vanukas hyytyy. 




 

10 kommenttia:

  1. Njam. nyt vois kyllä maistua suklaavanukas :P Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin olen mieltänyt suklaavanukkaat vain lasten jutuiksi. No, lapsille = nuorilleni sitä ensisijaisesti kyllä teenkin, mutta pakko myöntää, että maistuu minullekin :)

      Poista
  2. Tästä tuli kyllä aivan lapsuus mieleen. Äiti teki aina meille pienokaisille suklaavanukasta!:) Olen sitä tehnyt monesti jo itsekin. Onhan se ihana jälkkäri tai välipala.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten jutuksi minäkin miellän suklaavanukkaan, mutta tosiaan maistuu se yllättävän hyvin aikuisillekin :)

      Poista
  3. Ihana varsinkin tuo alimmainen kuva! Ja suklaavanukas on takuuvarmaa lohturuokaa näin syyspimeällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alimmassa kuvassa aurinko tulee juuri oikeasta kulmasta. Ihan hitusen eri kohdasta otettu kuva oli ihan pliisu. Juu, lohturuokaa tosiaan :)

      Poista
  4. Näyttääpä hyvältä. Mitä kaakaota tähän olet käyttänyt? :)

    VastaaPoista
  5. Pakko kertoa näin aluksi, että sinun blogisi oli ensimmäinen jota olen koskaan lukenut. Aluksi ihastuin ulkoasuun ja upeisiin kuviin,
    taisin nimenomaisena kertana selailla sitä postausta, jossa olit saanut ikuistettua suloisen oravan todella läheltä. Kerroin hieman myöhemmin blogistasi mummilleni, ja hänkin piti tästä heti. Käytät yksinkertaisia aineita joita löytyy kaapista usein, ja reseptejä on helppo muunnella omiin tarpeisiin.
    Vaikka olen kokeillut reseptejäsi 'vain' kymmenisen kertaa, niin jokainen on onnistunut, ja tuottanut hyvän fiiliksen onnistuneesta kokkauksesta.

    Löysin blogisi, kun etsin reseptiä kuumeisesti kurpitsapiiraaseen. Minun piti valmistaa sellainen kouluun vietäväksi, ja kokeilin sinun reseptiäsi.
    Piirakasta tuli suussasulavaa, ja vaikka en herkuista yleensä pahemmin piittaa, siitä pidin todella kovasti.
    Kiitos siis upeasta blogista! :)

    Sinut on myös haastettu omassa blogissani. Blogini aihe on aika erilainen kuin sinun, mutta muutama ruokapostauskin on sinne tiensä löytänyt! :D

    lifefor-run.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon mieltä ilahduttavasta kommentistasi! Tavoitteenani tosiaan on, että ohjeiden aineksia löytyisi helposti kaapista, kaupasta tai puutarhasta. Yritän myös laatia mahdollisimman selkeitä ohjeita ilman mutkikkaita piperryksiä niin, että kynnys kokeilemiselle olisi matalalla. Tosi kiva, että olet kokkaillut ohjeitani ja että niistä on jäänyt hyvä fiilis :)

      Tuota kyseistä suussasulavaa kurpitsapiirakkaa olen tehnyt aina syksyisin ja niin piti tehdä tänäänkin. Huomenna kirjoitan tänne blogiin miten kävi... ;)

      Kävin kurkkaamassa haasteesi. En ole pitkään aikaan osallistunut, joten saatanpa innostua.

      Hienoa syksyä sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...