Nämä täytetyt herkut pitävät sisällään monia lempimakujani mm. munakoiso, kikherne, avokado, punasipuli ja minttu. Ensimmäinen kokeilemani versio oli hyvä, mutta ei päätä huimaava. Seuraava kokeiluni sai osakseen hieman säätöä ja meni aivan nappiin. Olisin syönyt toisenkin, mutta ei riittänyt.
Täytetyt
munakoisot
4:lle
4:lle
2 munakoisoa
2 rkl öljyä
ripaus suolaa
2 ½ dl kikherneitä, keitettyjä tai purkista
2
rkl seesaminsiemeniä
2
valkosipulin kynttä
1
rkl sitruunamehua
1
tl suolaa
nippu persiljaa
nippu minttua
Avokadosalsa
1–2 avokadoa
4 tomaattia
pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1–2 rkl hienonnettua
tuoretta minttua
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Halkaise
munakoisot pituussuunnassa, tee niihin veitsellä ristiviillot,
voitele öljyllä ja ripottele pintaan suolaa. Siirrä munakoisot
pellille leivinpaperin päälle halkaistu puoli ylöspäin. Paista
uunissa noin 15 minuuttia, kunnes sisus on hieman pehmentynyt
ja saanut väriä.
Koverra munakoisot esim.
greippiveitsellä. Jätä melko paksut reunat. Siirrä sisus
monitoimikoneen kulhoon ja lisää kikherneet, seesaminsiemenet ja
mausteet.
Täytä koverretut
munakoisot seoksella ja paista vielä uunissa noin 30
minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja täyte on saanut väriä.
Valmista munakoisojen kypsyessä avokadosalsa.
Kuutioi avokado, tomaatit
ja sipuli. Yhdistä ja mausta sitruunalla, suolalla, pippurilla ja
mintulla.
Jaa salsa hieman
jäähtyneiden munakoisojen päälle ja tarjoa heti.
Hyvästelen
villiviinin
Haikeudella
katselen kuistiamme peittävää villiviiniä. Sen upeat valot ja
varjot leikkivät viimeisiä leikkejään ikkunaa vasten. Mahtava
värien kirjo heijastuu kuistille välillä eksoottisena kimarana.
Ensi syksynä muisto vain, villiviini lähtee! Talon toinen puoli sai
remontin yhteydessä uuden maalipinnan ja keväällä on vuorossa
villiviinin peittämä puoli. No, saahan villiviinin irrotettua ja
tuettua seinää vasten uudelleen maalauksen jälkeen, mutta nyt aion olla kaukaa viisas
ja poistaa kaiken kasvillisuuden talon seiniltä. Kasvillisuus kerää
kosteutta ja näköjään lahottaa vuorilaudat ja pahimmillaan
hirret.
Remonttimiehistä
jokainen on antanut tuomionsa villiviinille, johon minä melkein
itkua olen vääntänyt. Eräs heistä sääli minua niin, että
keksi keinon: osan pystyisi säästämään ohjaamalla varret talosta
poispäin pergolaan. Hän lupasi jopa rakentaa sellaisen :)
Kelloköynnös on pakkasen puraisun jälkeen muuttunut kauniin violetiksi.
Sain viime syksynä naapuriltani munakoisoja, enkä oikein keksinyt miten ne valmistaa, joten pilkoin niitä vihannes/kasvispaistoksen sekaan. Hyvää tuli, mutta niiden maku ei oikein erottunut sieltä. No seuraavalla kerralla kokeilen noita täytettyjä versioita. Näyttää niin hyvälle.
VastaaPoistaUpeat kuvat taas kerran. Kelloköynnös on näköjään pukeutunut parhaimpaan syysasuunsa.
Hyvää syksyä ja paljon aurinkoa.
Napervillestäterkkuja.
Kiitos, tänään olikin aivan ihanan aurinkoinen syyspäivä!
PoistaJos pidätte falafeleista, näistä pidätte varmasti. Idean näihin täytettyihin munakoisoihin sain muuten juuri sinulta saamastani lehdestä :)) Eli kaunis kiitos sinne Napervilleen!
Minäkin itkisin villiviiniin. Miten joku niin kaunis voi olla niin vaarallinen.
VastaaPoistaJa tuo ohje, nam. Täytyy kokeilla viikonloppuna, kiitos :)
Villiviini on tavattoman kaunis, mutta tosiaan turhan vaarallinen talon hyvinvoinnille.
PoistaMunakoisot olivat tosi nam, kannattaa kokeilla.