Pari viikkoa sitten tyttäreni kävi syksyiseen tapaansa ystävänsä luona poimimassa ihania vitamiinipommeja - marja-aronioita. Kokeilin niitä muffineihin ja jopas olivat herkullisia. Toteutin vielä poimijan toiveen vispipuurosta ja kiisselistä. Loput sitten keittelin pudokasomenien ja mausteiden kanssa glögiksi. Pyhäinpäivän aikaan otan jälleen kauniit glögilasit esille ja nautiskelen mausteisesta juomasta. Osan marjoista riivin pakastimeen ja jonain päivänä otan rasiallisen ja leivon pähkinäistä aroniakakkua. Aika monipuolinen marja, josta voisi keksiä vielä vaikka mitä.
Aroniamuffinit
12 kpl
12 kpl
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
2 dl maitoa
3 ½ dl marja-aronian
marjoja
Muruseos
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl saksanpähkinöitä
hieman murskattuna
1 tl vaniljasokeria
1 ½ rkl sulatettua voita
Valmista ensin muruseos. Yhdistä kaikki kuivat aineet, lisää sulatettu voi ja sekoita murumaiseksi.
Pane uuni kuumenemaan 200
asteeseen.
Sekoita vehnäjauhot,
sokeri ja leivinjauhe isossa kulhossa.
Vatkaa munat, öljy ja
maito ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita mahdollisimman
vähän.
Jaa puolet taikinasta
kahden lusikan avulla 12 isoon muffinivuokaan. Ripottele päälle
marja-aroniat ja jaa loppu taikina vuokiin.
Ripottele jokaisen
muffinin päälle muruseosta ja paista uunin keskitasossa noin 20
minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos raakaa taikinaa ei
tartu tikkuun, muffinit ovat kypsiä.
Samasta aiheesta olen juuri ruokia väsänny, vaan en vielä kerinnyt postaamaan, un on hiukan jonoa ja aikaa rajallisesti, ihanat muffinssit olet tehnyt, nam.
VastaaPoistaKiva, kiva, tulen siis pian kurkkaamaan mitä ihania juttuja olet aronioista keksinyt :)
PoistaSullahan on oikein kokoelma aronia reseptejä! Mulle tuo on aika tuntematon marja. Olen joskus maistanut mutta en ole ikinä niistä tehnyt mitään..
VastaaPoistaJoo, ihan tarkoituksella olen halunnut kehitellä niitä, kun marja-aronia on mielestäni kiinnostava marja ja varsinainen vitamiinipommi. Täällä pääkaupunkiseudulla monet eivät pidä marja-aroniasta, kun se sotkee pihoja, josko näin joku innostuisi sitä hyödyntämään :)
PoistaPääkaupunkiseudun venäläistaustaiset henkilöt tuntevat aronian oikein hyvin. Helpointa on keittää mehua mehumaijalla ja laittaa 0,5 l muovipulloihin ja pakastimeen. Talvella nauttia vedellä laimennettuna, niin ei tarvitse ostaa kaupan tuoremehuja aamujuomaksi.
VastaaPoistaHienoa että osaavat hyödyntää loistavaa marjaa!
PoistaPakastaminen onkin hyvä tapa säilöä mehua. Minulla vaan ei ole enää yhtään tilaa pakastimessa.
Makoisannäköisiä herkkuja!! Tuli vesi kielelle :)
VastaaPoistaTervetuloa kurkkaamaan blogiini ♥
Olivat makoisia, mutta eivät liian :)
PoistaKiitos, tulen kurkkaamaan!
Onpa herkullisen näköisä! :)
VastaaPoistaHyvää loppuviikkoa sinulle <3
/16-vuotias tyttö
Kiitos samoin sinulle <3
PoistaKiva kuulla aroniareseptejä! Marjoja olisi yleensä saatavilla, mutta jotenkin kukaan tuttu ei ole ikinä käyttänyt niitä mihinkään niin ovat jääneet itsellekin valitettavan vieraiksi.
VastaaPoistaEikun sana kiertoon, että ovat käyttökelpoisia ja terveellisiä :)
Poista