Torttuvuoka, johon kumottaessa muodostuu syvennys, on tosi kätevä. Vuoka on pelastanut minut pulasta monta kertaa. Pohja paistuu tuota pikaa ja täytteitä voi varioida mielensä mukaan lopputuloksen ollessa mehevä ja yksinkertaisen kaunis.
Jouluinen
hedelmätorttu
Pohja
2
kananmunaa
¾ dl
sokeria
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kanelia
Kostutus
noin ½
dl maitoa
Täyte
100–150g
halvaa
2 dl
rahkaa
2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
inkivääriä
2 dl
kermaa
Päälle
hedelmiä
tai marjoja
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele
ja korppujauhota torttuvuoka, johon kumottaessa muodostuu syvennys.
Voit myös paistaa taikinan tavallisessa kakkuvuoassa.
Vatkaa
munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon varovasti
käännellen.
Kaada
taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alimmalla
ritilätasolla 10–15 minuuttia.
Jäähdytä
torttu. Kostuta tortun pohjaa ja reunoja voitelusiveltimellä.
Valmista
täyte kulhossa sekoittamalla rahkan joukkoon hunaja, vaniljasokeri
ja inkivääri.
Vaahdota
kerma ja lisää rahkaseos kermavaahdon joukkoon. Mikäli täyte on
liian löysää, vatkaa vielä hieman.
Murustele
tai kuutioi halva ja ripottele torttupohjalle.
Levitä kerma-rahkatäyte ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
Levitä kerma-rahkatäyte ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua kaikille!
Voi miten kauniit leipomukset! Hyvää joulua!
VastaaPoistaKiitos! Kaikkea hyvää Saaripalstan jouluun!
PoistaHerkullisen näköinen! Minä teen samalla periaatteella, mutta piirakkapohjalla. Tuollaista syvennyksen tekevää vuokaa en ole koskaan nähnytkään - nyt tulin tosi uteliaaksi ( ? )
VastaaPoistaVuoka on lapsuuteni kodista ja muistaakseni sitä kutsuttiin aurinkovuoaksi. Jossain esiintyy myös pitovuoka nimellä. Minulla on alumiininen, mutta nykyiset ovat pinnoitettuja ja varmaan parmpiakin.
PoistaOI miten nätit piparit! Minäkin olen utelias että miltä tuo vuoka näyttää !Ja oikein hyvää Joulua Hannele!
VastaaPoistaYritin googlata, mutta en löytänyt kuvaa vuoasta. Luulin, että ne ovat ihan yleisiä. Omani on alumiininen lapsuuden kodistani, mutta niitä on myös pinnoitettuja.
PoistaPiparit ovat Noomin taiteilemia :)
Hienoa joulunaikaa Jael!
Nam, näyttää herkulliselta! :P Oikein Hyvää Joulua!!
VastaaPoistaEli palanen torttua sinullekin :)
PoistaHerkullista, tunnelmallista ja ennen kaikkea hyvää joulua!
VastaaPoistaKiitos samoin Katja ja mukavia lukunautintoja :)
PoistaIhanat piparit, mun kärsivällisyys ei riitä moiseen koristeluun.
VastaaPoistaOikein rauhallista ja sydämellistä Joulua!
Kiitos!
PoistaTyttärellä on eniten kärsivällisyyttä ja taitoa piparien koristelussa :)
Oi, onpa upeat piparikoristelut. Siellä taitaa pöydät notkua herkuistasi:)
VastaaPoistaIhanaista, ihanaista joulunaikaa!
Kiitos sinne myös!
PoistaNotkumista oli havaittavissa :)
Hyvää Uutta Vuotta 2014!
VastaaPoistaKiitos samoin sinulle <3
PoistaIhania, tunnelmallisia kuvia!! Aloitin oman blogini juuri, ja olisi tosi kiva jos ehtisit vilkaista! Mahtavaa uutta vuotta sinulle! http://iidastricksandtreats.blogspot.fi/
VastaaPoistaSinulle myös mitä parhainta uutta vuotta!
PoistaTulen kurkkaamaan ;)