Kotitekoiset tortillat ovat ihan tavattoman hyviä. Lisäksi vielä niin kivoja tehdä, että ihmetyttää kuinka herkästi kaupassa turvaudun "kumilättyihin". Tuoteselostetta lukiessa vakuutan joka kerta, että näitä en enää ostoskärryyni laita. Ehkä en enää.
Tortillat
8 kpl
8 kpl
2
dl vehnäjauhoja
2 dl maissijauhoja (keltaista)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
n. 1 dl lämmintä vettä
2 dl maissijauhoja (keltaista)
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl öljyä
n. 1 dl lämmintä vettä
Sekoita
kuivat aineet keskenään.
Lisää
öljy ja vettä sen verran, että saat sekoitettua kiinteän ja
tasaisen taikinan.
Peitä
taikina kelmulla ja anna levätä noin 15 minuuttia.
Jaa
taikina jauhotetulla leivinpöydällä 8 palaan.
Pyöritä
palat palloiksi ja kauli pyöreiksi ohuiksi paistinpannun pohjan
kokoisiksi levyiksi. (Kauli kuten karjalanpiirakkapohjat.)
Pane
kunkin levyn väliin kevyesti kostutettu talouspaperi, jotta levyt
eivät kuivu ja tartu toisiinsa kiinni.
Kuumenna
valurautainen paistinpannu ilman rasvaa ja paista tortilloja molemmin
puolin kunnes niihin ilmestyy ruskeita laikkuja. (Melko kuumalla
pannulla alle minuutti / puoli.)
Pinoa
kypsät tortillat ja peitä kostutetulla talouspaperilla tai
leivinliinalla.
Vinkki:
Jos käytät tortilloja myöhemmin, kääri ne kevyesti kostutettuun
talouspaperiin, pane muovipussiin ja säilytä jääkaapissa.
Tortillat säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
Quesadillat maissitäytteellä
2–4:lle
2–4:lle
4 tortillaa
1 rkl öljyä
½ paprika kuutioituna
½ –1 chilipaprika hienonnettuna (ilman siemeniä)
½ punasipulia viipaloituna
2–3 dl juustoraastetta
200 g pakastemaissia sulatettuna
1 rkl öljyä
½ paprika kuutioituna
½ –1 chilipaprika hienonnettuna (ilman siemeniä)
½ punasipulia viipaloituna
2–3 dl juustoraastetta
200 g pakastemaissia sulatettuna
Tarjoiluun
tacokastiketta
guacamolea
kermaviiliä
guacamolea
kermaviiliä
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele 2 tortillaa ja pane ne pellille leivinpaperin päälle öljytty puoli alaspäin.
Ripottele tortilloille puolet juustoraasteesta, maissi, paprika, chilipaprika ja punasipuli. Ripottele loppu juustoraaste sipuleiden päälle.
Aseta loput tortillat täytteiden päälle. Paina kevyesti ja voitele päälipuolelta.
Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Leikkaa 4–6 osaan pitsaleikkurilla.
Tarjoa tacokastikkeen, guacamolen ja kermaviilin kanssa.
Kuusijärvi
Monia pimeitä ja synkkiä päiviä, mutta tällaisista sumuisista hetkistä ei voi olla pitämättä.
Kivoja kuvia. :)
VastaaPoistaOotko ikinä kokeillut tortillalättyjä esim. täysjyvä tai jopa ruisjauhoista? Tekisi mieli kokeilla, mutta onhan tortillalätyt tietenkin alumperin juurikin vehnä- ja maissi jauhoista tehtyjä.
Saattaisivat maistua tosi terveellisiltä! ;)
Alunperin tortillat ovat varmaan kokonaan keltaisesta maissijauhosta. Olen kokeillut pelkällä maissilla, mutta niitä oli hieman haastavaa kaulia, siksi ohjeessani puolet maissia ja puolet vehnää. Keltaisen maissijauhon ravintoarvo on ihan kohtuullinen, joten terveellisempiä ovat kuin pelkästä vehnästä ja maissi antaa kivaa makuakin :)
PoistaEn ole kauhean suuri tortillojen ystävä mutta tuo kasa näyttää kyllä tosi hyvältä! Mulla oli aikoinaan veljeltä saatu tortillaprässikin,mutta se hävisi jossain muutossa.
VastaaPoistaKuvistasi ei uskoisi että on tammikuu.....
En ole kuullutkaan tortillaprässistä. Käyttääkö tortillakansa yleensä prässiä?
PoistaEi tosiaan tammikuuksi uskoisi. No, loppuviikosta on tulossa kuulemma lunta :)
Juu taitavat siellä Meksikossa käyttää sellaisia.Se prässi oli tällainen
Poistahttp://www.crateandbarrel.com/tortilla-press/s310352
Oi, quesadillat ovat niin hyviä! Olen niihin tutustunut nyt vuoden aikana, ja kiva saada tästä resepti kokeiluun itsellekin. :)
VastaaPoistaMonien juhlapyhien jälkeen kasvisruoat maistuvat erityisen hyviltä :)
PoistaHauska sattuma! Mäkin juuri pari viikkoa sitten tein ekaa kertaa ite tortillalettuja :)
VastaaPoistaMainiota Lotta! Kaupan versiot ovat itsetehtyjen jälkeen tosi kumimaisia. Ysien kanssa myös joka vuosi paistellaan ja kaikki tykkäävät.
PoistaArvaa vaan alkoiko kiinnostamaan tuo Jaelin mainitsema tortillaprässi ;)
Totta puhut. Tortilloja on kiva ja helppo tehdä ja ne maistuvat itsethetynä tuhat kertaa paremmalta.
VastaaPoista...silti minäkin toisinaan sorrun kaupan hyllyn valmiisin lättyihin...on se kyllä kumma ;)
Juu kumma juttu. Jos hankkisikin tuollaisen Jaelin vinkkaaman tortillaprässin ;)
PoistaPidän tortilloista, mutta kaupan läpyskät kyllästyttävät. Silti ei ole koskaan tullut mieleen tehdä itse. Nyt teen kyllä ryhtilikkeen.
VastaaPoistaHyvä kun eksyin tänne. Kiva blogi sinulla.
Kiitos ja kiva, että eksyit :)
PoistaRyhtiliike tässä asiassta kannattaa taatusti, niin hyviä ovat omatekoiset tortillat.
Paistelen myös toritlloja itse alustapitäen valmistaen. Kaupan lättyjen lisäaine-litania on aika hurja ja maku tosiaan aivan toinen.
VastaaPoistaJoka kerta luen sen litanian ja kauhistelen, mutta kiireessä sorrun silloin tällöin. Ehkä en enää :) Ja varmasti en, jos hankkisin tortillaprässin ;)
PoistaVoiko lätyt tehdä etukäteen (tunti-pari ennen tarjoilua) vai kovettuvatko/murenevatko helposti?
VastaaPoistaJoskus meillä on jäänyt paistettuja tortillapohjia yli ja ne ovat ihan hyvin säilyneet jääkaapissa muovipussissa kosteaan talouspaperiin käärittynä. Tärkeää on niiden peittäminen, muuten kovettuvat.
Poista