Siirappitorttu
Pohja
75 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
½ rkl
kylmää vettä
Täyte
2 dl
vaaleaa siirappia
2 ½ dl
tuoreita vaalean leivän murusia
2
sitruunaa (luomu), kuori raastettuna
1 rkl
sitruunamehua
Paloittele
voi kuutioiksi ja nypi jauhojen ja suolan kanssa, kunnes taikina on
murumaista. Lisää vesi ja sekoita kiinteäksi.
Kauli
taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja siirrä
voideltuun piirakkavuokaan.
Pese ja
kuivaa sitruunat. Raasta kuoret, vain uloin keltainen osa. Puserra
toisesta sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
Sekoita
keskenään siirappi, leivänmurut, sitruunan kuori ja -mehu. Kaada
seos tortun täytteeksi.
Paista
200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.
Näitä näkymiä kaipaan. Kunpa lunta tulisi pian lisää!
Kuulostaapa hyvältä! Mitenköhän tuo toimisi taatelisiirapin kanssa,jota täällä käytän kun tuollaista vaaleaa siirappia ei löydy...
VastaaPoistaJa ihanat talvikuvat:) Hyvää alkavaa viikkoa Hannele:)
Uskon, että toimisi hyvin taatelisiirapin kanssa. Etsin muuten eilen isosta ja hyvin varustellusta ruokakaupasta taatelisiirappia, mutta ei ollut. Pitääpä käydä jossain etnisessä myymälässä.
PoistaKiitos ja samoin sinulle Jael :)
Hieno, yksinkertainen resepti. Toimiskohan hunaja, kun se on niiiiin terveellistä :)
VastaaPoistaOnhan hunajassa samankaltainen konsistenssi, joten saattaisi hyvinkin toimia. Jos kokeilet, laitathan viestiä. Tortun nimi olisikin sitten hunajatorttu ja kuulostaisi vielä herkullisemmlta :)
PoistaTein juoksevalla hunajalla tänään ja hyvää tuli! Ei ollut vaaleita leivänmurenia, niin laitoin korppujauhoja. Siis hieman muunneltua, mutta ah, niin hyvää!
VastaaPoistaKannatti siis kokeilla,nam! Hienoa, että ohje on muuntelukelpoinen :)
Poista