sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Siirappitorttu


Selailin ikivanhoja reseptivihkojani, joihin olen käsin kirjoittaen tallentanut herkulliselta vaikuttavia ohjeita. Tämä ohje pisti silmääni, kokeilin ja hyväksi havaitsin. Aion tehdä toistekin. Torttuun leivotaan muropohja, joka kaulitaan ohueksi ja täytetään seoksella, jossa on vaaleaa siirappia, paljon sitruunaa ja leivänmuruja. Torttu sopii erittäin hyvin jälkiruoaksi vaikkapa kermavaahdon kanssa.


Siirappitorttu

Pohja
75 g voita
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ rkl kylmää vettä

Täyte
2 dl vaaleaa siirappia
2 ½ dl tuoreita vaalean leivän murusia
2 sitruunaa (luomu), kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua

Paloittele voi kuutioiksi ja nypi jauhojen ja suolan kanssa, kunnes taikina on murumaista. Lisää vesi ja sekoita kiinteäksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi ja siirrä voideltuun piirakkavuokaan.
Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta kuoret, vain uloin keltainen osa. Puserra toisesta sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
Sekoita keskenään siirappi, leivänmurut, sitruunan kuori ja -mehu. Kaada seos tortun täytteeksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.


Näitä näkymiä kaipaan. Kunpa lunta tulisi pian lisää!




6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Mitenköhän tuo toimisi taatelisiirapin kanssa,jota täällä käytän kun tuollaista vaaleaa siirappia ei löydy...
    Ja ihanat talvikuvat:) Hyvää alkavaa viikkoa Hannele:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että toimisi hyvin taatelisiirapin kanssa. Etsin muuten eilen isosta ja hyvin varustellusta ruokakaupasta taatelisiirappia, mutta ei ollut. Pitääpä käydä jossain etnisessä myymälässä.
      Kiitos ja samoin sinulle Jael :)

      Poista
  2. Hieno, yksinkertainen resepti. Toimiskohan hunaja, kun se on niiiiin terveellistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan hunajassa samankaltainen konsistenssi, joten saattaisi hyvinkin toimia. Jos kokeilet, laitathan viestiä. Tortun nimi olisikin sitten hunajatorttu ja kuulostaisi vielä herkullisemmlta :)

      Poista
  3. Tein juoksevalla hunajalla tänään ja hyvää tuli! Ei ollut vaaleita leivänmurenia, niin laitoin korppujauhoja. Siis hieman muunneltua, mutta ah, niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti siis kokeilla,nam! Hienoa, että ohje on muuntelukelpoinen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...