Tuhannesti kiitän onnitteluista! Kiitän ihan kaikkia täällä kävijöitä! Ilman teitä olisi hassua tänne kirjoitella ja laitella kuvia, joten ilman teitä kirjaakaan tuskin olisi.
Takatalvihan se tuli ja samalla pieni lomanen. Nautin hiljaisista ja rauhallisista hetkistä, musiikista ja lukemisesta. Monenmoista herkkua tulee pääsiäisenä tehtyä, mutta perinteiset rahkapullat ovat ihan kärkisijoilla.
Rahkapullat
(16 kpl)
Pullataikina
2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai 75 g voita
Täyte
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
½ dl kermaa tai maitoa
½ dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita
Voiteluun
kananmunaa
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita hyvin.
Lisää kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja yli puolet jauhoista
hyvin sekoittaen.
Lisää
jauhoja vähitellen, toisella kädellä alustaen. Alusta taikinaa
noin 10 minuuttia.
Lisää rasva ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon
reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lähes
kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle leivinpöydälle.
Alusta taikinaa leivinpöydällä, kunnes se on kiinteää.
Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 samankokoiseen osaan. Pyöritä
palat pulliksi.
Siirrä pullat kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä isot
välit. Peitä pellit leivinliinalla ja kohota pullia lämpimässä
paikassa.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valmista täyte
sekoittamalla rahkan joukkoon muut aineet.
Paina kohonneisiin
pulliin napakasti lasin pohjan avulla syvennys. Voitele pullien
reunat kananmunalla ja jaa rahkatäyte syvennyksiin.
Paista noin 10
minuuttia uunin keskitasossa.
Voit muunnella
rahkatäytettä mieltymystesi mukaan: vaihda sitruunamehu
appelsiinimehuun tai raasta joukkoon sitrushedelmien kuorta tai lisää säilykepersikkakuutioita.
Riemullista pääsiäistä!
Herkullisen näköisiä rahkapullia, sinä sitten todellakin osaat :) Hyvää ja iloista pääsiäistä !
VastaaPoistaKiitos! Pääsiäisen iloa sinulle myös!
PoistaOnpa täydellisen kauniita pullia. Nämä ovat myös äitini spesialiteetteja. Olen yrittänyt jo vuosia vihjailla, ettei rusinoita tarvita, mutta tämä kaikuu ihan kuuroille korville ;-)
VastaaPoistaMeillä puolestaan äidilleni vihjailtiin isäni kanssa, että rusinoita kiitos :)
PoistaIhanan näköiset rahkapullat.En ole mikään pullan ystävä ja nyt meillä on tämä pesah-juhla,jonka aikana tuollaisia ei voi syödäkään, mutta ehkä pyhän jälkeen voisin kokeilla tuollaisia tehdä,ovat sen verran herkullisen näköisiä:)
VastaaPoistaMinä taas olen oikea pullahiiri, sen parempaa ei minusta olekaan. Rahkapullat tosiaan kuuluvat pääsiäiseen, mutta taitavat olla täällä kahviloiden kestosuosikkeja läpi vuoden.
PoistaKauniita kuvia :) Ja alla olevan kirjan johdosta onnitteluni myös!! Sitruuna, vanilja ja rahka tuoksui eilen myös keittiössämme, rahkapullat ovat lemppareitani myös :)
VastaaPoistaHyvää pääsiäisen aikaa!
Kiitos, kiitos! Leivonnaisten tuoksu on vastustamaton :)
PoistaKaunko olet toiminut kotitalous alalla ? Sinulla näyttäisi olevan loistava kokemus :) Blogisi reseptit ja kuvat ovat ihania.
VastaaPoistaKiitos!
PoistaPäätoimisesti kymmenisen vuotta.
Näin siinä käy kun on liian pitkään poissa, jotain menee väistämättä ohi. Onnea vielä minultakin kirjan johdosta! Ihan mahtava juttu! Kirjan tekeminen on minullakin haaveissa, en vain vielä tiedä mitä se voisi käsitellä, ehkä käsitöitä ja jotain touhuamista :)
VastaaPoistaTein täksi pääsiäiseksi pashaa, jota en ole koskaa tehnyt, mutta siitä tulikin ihan superhyvää! Yleensä olen leiponut juurikin rahkapullia, mutta päätin kokeilla jotain uutta tällä kertaa ja voin sanoa, että pashasta tuli nyt kyllä perinne meidän perheessä.
Kiitos! Sinulla olisi nyt hyvät puitteet kirjan tekemiselle :)
PoistaPashaa tekisi minunkin mieli tehdä - ensi pääsiäisenä sitten!
Nams. Tänä vuonna nuo pullat on jääneet väliin. Mutta vielähän ehtii...
VastaaPoistaEhtii hyvin, rahkapullat ovat kahviloidenkin kestosuosikkeja.
PoistaVesi kielellä jo kuvia katsellessa. Näitäkin ehdittävä leipoa - joskus! Munakuvat taas sarjassamme niin loistavia!!!
VastaaPoistaAnitta
Niinpä, rahkapullat ovat hyviä muulloinkin kuin pääsiäisenä :)
PoistaOnkohan jossakin myytävänä jauhopeukaloita? Minä tarvitsisin sellaisen. Tarvitsisin oikeastaan kaksi. Kun ei vaan leipominen innosta. Tiramisua sen sijaan tein, sekä eilisille että tämänpäiväisille vieraille. Eilen vahvasti appelsiinista, tänään... no, hedelmäistä. Puhhuh, hyvää oli, mutta täyttävää!
VastaaPoistaMeillä on neljä jauhopeukaloa. Välillä tulee melkein kiistaa kumpi leipoo - minä vai tytär ;)
Poista