Kuopsuttelin eilen iltahämärässä mustasta mullasta maa-artisokkia. Pieneltä alalta sain saaliiksi kunnon ämpärillisen. Ihania muhkuraisia pulleroita, jotkut jopa muhkean isoja. Pikkuruiset jätin multien suojiin odottamaan kevätaurinkoa.
Tämä tosi herkullinen lämmin salaatti sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Vaalea pähkinäinen artisokka saa täydennystä vihreistä pavuista, suppilovahveroista, sipulista ja rucolasta. Ripaus kanelia tai muskottia antaa pikantin vivahteen.
Lämmin
maa-artisokkasalaatti
3–4
hengelle
500
g maa-artisokkaa
100
g vihreitä papuja
1
dl sieniä esim. pakastettuja suppilovahveroita
1
salottisipuli tai pieni punasipuli
3
rkl voita
ripaus
suolaa
ripaus
kanelia tai muskottia
rucola-salaattia
Kastike
2
tl balsamietikkaa
1/4
tl Dijon-sinappia
1/4
tl hunajaa
1
rkl öljyä
Harjaa
maa-artisokat huolellisesti. Keitä suolalla maustetussa vedessä
puolikypsiksi, koosta riippuen noin 10 minuuttia. Lisää pavut ja
keitä vielä noin 5 minuuttia.
Kaada
kypsät kasvikset lävikköön. Kuori halutessasi maa-artisokat ja
viipaloi.
Purista
sulatetuista sienistä neste pois.
Lohko
sipuli.
Kuumenna
paistinpannussa puolet voista ja ruskista sienet ja sipuli. Siirrä
lautaselle odottamaan.
Kuumenna
loppu voi ja paista kuoritut maa-artisokat kullanruskeiksi. Lisää
pavut ja paista vielä hetken aikaa. Lisää lopuksi pannulle
paistetut sienet ja mausta suolalla ja kanelilla tai muskotilla.
Jaa
rucola annoslautasille tai isoon tarjoiluvatiin ja nosta lämpimät
kasvikset rucolan päälle.
Sekoita
kastikkeen aineet ja pirskota salaatille tai tarjoa kastike erikseen.
Ohje on myös uusimmassa Oma Piha -lehdessä.
Ohje on myös uusimmassa Oma Piha -lehdessä.
Omat maa-artisokat maistuvat varmaan paremmalle kuin muut;D Herkullisen näköinen salaatti:)
VastaaPoistaMaistuvat superhyviltä ja takuuvarmasti ovat nyt tuoreita.
PoistaHyvältä vaikuttava ohje.
VastaaPoistaOlet muuten erittäin taitava ottamaan ruokakuvia ! :)
Hyvää tulevaa viikkoa sinulle :)
/15-vuotias tyttö
Kiitos! Kuvaan aina luonnonvalossa. Nyt se on aika haasteellista, kun päivät pimenevät niin varhain.
PoistaMukavaa marraskuuta sinulle :)
Ihana ohje tuo onkin, tai siis en ole vielä testannut, mutta ihanan kuuloinen! On sielläkin näköjään pimeää, ei vain täällä. Kas, se ei silti lohduta ;-)
VastaaPoistaValaistuvia päiviä sinne, kuvaaminenkin on haasteellista!
Juu pimeää on. Ulkohommia olisi vielä vaikka kuinka, mutta pitää aina lopettaa kesken, kun neljän maissa on jo pimeää. Työpäivinä ei ehdi mitään... Odotan jo lunta :)
PoistaMahtava saada uusia, kivoja maa-artisokkaideoita. Kuulostaa todella maukkaalta!
VastaaPoistaToivotaan, että maa-artisokat viihtyvät meidänkin mullassa. Tänä syksynä piilotin niitä maahan ensimmäistä kertaa.
Oli tosi maukasta!
PoistaMaa-artisokka ei taida olla kovin kranttu. Kyllä varmaankin saat satoa. Edellisessä Oma piha -lehdessä (no 5) Aarno Kasvi antaa hyviä vinkkejä maa-artisokan kasvatukseen.
Kiitos, kaima, tuosta lehtivinkistä! Täytyy etsiä lehti käsiin. Toivotaan, että kuopiolainen kanta jaksaa kasvaa meilläkin.
PoistaKiitos hyvän kuuloisesta maa-artisokkareseptistä, niitä ei ole koskaan liikaa. Menee to do -listalleni.
VastaaPoistaTo do -listat on kivoja :)
Poista