Tähän lämmittävään keittoon sopii mainiosti tuo edellisen postauksen chilitahna. Aion seuraavalla kerralla olla vähän varovaisempi annostelun suhteen - tuli aika ärjyä keittoa. Ihanasti kyllä nenä aukesi ja posket hehkuivat. Hyvää teki tähän pimeään syysiltaan!
4:lle
3
dl punaisia linssejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
porkkanaa
1
omena
2
rkl öljyä
1
prk (400 g) kirsikkatomaatteja tai kokonaisia tomaatteja liemessä
1
l vettä
1
rkl hunajaa
1
tl suolaa
½
tl timjamia
(½–1
tl jauhettua chiliä tai chilitahnaa)
Huuhdo
linssit ja liota kylmässä vedessä sillä aikaa kun käsittelet
kasviksia.
Kuori
ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pese,
kuori ja kuutioi porkkanat ja omena.
Kuumenna
öljyä kattilassa ja kuullota kuutioidut sipulit, porkkanat ja
omenat. Sekoittele keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
Jos
käytät kokonaisia tomaatteja, paloittele niitä hieman. Lisää
tomaatit liemineen, vesi, valutetut linssit sekä mausteet ja
kiehauta. Anna hautua matalalla lämmöllä, kunnes porkkanat ovat
pehmenneet ja linssit ovat kypsiä.
Kiitoksia reseptistä, tätä voisi jossain vaiheessa kokeilla! :)
VastaaPoistaKokeile ihmeessä :)
PoistaKeitto vaikuttaa niin herkulliselta, että menee ehdottomasti kokeiluun :)
VastaaPoistaKokeilin kirjassasi olevaa ohjetta jäätelösitruunoista. Ne olivat erittäin maukkaita !
Mukavaa viikon jatkoa sinulle :)
/ 15-vuotias tyttö
Kannattaa kokeilla keittoa. Ne jäätelösitruunat ovat tosi hyviä. Meillä myös eräs nuorison suosikeista.
PoistaHyvää loppuviikkoa sinulle!
Voi hiisi miten ihana kuva! Tänen kyllä kelpaisi nenän avaava linssikeitto, vaikka ei se edes ole tukossa ;-) Mutta kun näyttää ja kuulostaa niin ihanalta!
VastaaPoistaJoo, lämpöinen kuva (kirjassa melkein sama). Löysin muuten lisää noita puulaatikoita :)
PoistaOletkos kuullut chilin talvettamisesta? Sain vinkkiä ja ensi vuonna aion kokeilla. Toivottavasti vaan löydän vähän miedomman chililajikkeen. Tuo oli tosi ärjyä.
Linssikeitto on ihanan helppo ja maukas ruoka. Meilläkin tuota chiliä perinteisesti lipsahtaa hitusen liikaa ;D En tiedä mitä chiliä tuo minun chilijauheeni on, mutta sitä riittää ihan vain lusikan kärjellinen.
VastaaPoistaJuu, chileissä on valtavasti eroja. Ensi kesäksi kylvän jonkun miedohkon lajikkeen.
PoistaEnsi kerralla kun laitan linssikeittoa pitääkin laittaa chilitahnaa joukkoon;olen yleensä käyttänyt vain chilihiutaleita. Meidän täällä tosin pitää vieläkin odotella että viilenee kunnolla,aika lämmintä edelleen on päivisin.
VastaaPoistaNiin, kuuma keitto ei ole kovin kiva, jos jo valmiiksi on hiki. Koska olen tosi viluhiiri, keitot maistuvat erityisen hyvin.
PoistaAivan ihana kuva :) tykkään myös padasta jossa keitto on, innostuin tästä kuvasta tänään bussissa niin että yritin löytää samantyyppisiä mutta lähikauppakeskuksesta ei löytynyt. Uusi yritys keskustasta :)
VastaaPoistaKiitos! Tuo pata on itseasiassa Arabian vanha voipytty. Minullakin on vain muutama, pitäisi saada jostain lisää.
PoistaKasvisruoat ovat niin hyviä. Linssit tekevät keitosta ihanan täyttävää. Väriä harmauteen!
VastaaPoistaLinssikeitto on todella, todella maukas. Nyt tekee mieli sitä... Hyvää kohta alkavaa Adventtia!
VastaaPoistaLinssit sopivat ihanasti keittoihin ja patoihin.
PoistaKiitos samoin sinulle!
this looks so good
VastaaPoista