Riistakäristys on herkullista talviulkoilun jälkeen. Poronlihat muhivat ensin padassa sienten kanssa ja päätyvät sitten ruukuissa uuniin taikinaristikon koristamina. Olen tarjonnut tätä sellaisenaan, mutta perunamuussi lisänä selättää nälän lopullisesti.
Poro-sieniruukku
4:lle
25
g voita
750
g poronkäristystä
1
sipuli
1
palsternakka
1
dl käsiteltyjä mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
noin
2 dl vettä
1
½ tl suolaa
½
tl rosmariinia
½
tl timjamia
1
laakerinlehti
5
katajanmarjaa
3
levyä lehtitaikinaa
Voiteluun
kananmunaa
Kuumenna
voi padassa ja ruskista lihat kahdessa erässä.
Kuori
ja hienonna sipuli.
Pese,
kuori ja kuutioi palsternakka.
Lisää
sipuli, palsternakkakuutiot ja sienet lihan joukkoon.
Lisää
vesi ja mausteet. Hauduta kypsäksi matalalla lämmöllä, noin 1–2
tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Pane
uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Annostele
poropata annosvuokiin. Varmista, että pohjalla on hieman nestettä.
Anna
lehtitaikinalevyjen sulaa leikkuulaudalla noin 20 minuuttia. Leikkaa
taikinapyörällä levyistä nauhoja ja asettele ristikoksi lihapadan
päälle. Voitele ristikot kananmunalla.
Kypsennä
uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan pikkuruokana.
Mikäli tarjoat pororuukkua pääruokana, tarjoa lisänä peruna- tai
juuressosetta ja puolukkasurvosta.
Ohjeesi vaikuttaa ihanalta ja herkulliselta!
VastaaPoistaPostauksesi tuli mukavana piristyksenä äidinkielen kokeeseen kertaamisen keskelle ;)
Enää vuorossa äidinkielen koevastauksen kirjoittaminen Aleksis Kivestä, ja sitten olen saanut kokeeseen valmistautumisen suoritettua kunnialla loppuun.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :)
/ 15-vuotias tyttö
Hyvä, että piristi. Taukoja täytyy pitää lukujen keskellä :) Onnea kokeeseen! Minä taidan saada kohta kunnian kuulustella poikaani - koeviikko lukiossa.
PoistaKiitos :)
PoistaOnnea myös pojallesi tuleviin kokeisiin!
Voi miten kauniit astiat :)
VastaaPoistaEikö? Minäkin tykkään niistä kovasti :)
PoistaIhanat kuvat, ja takuulla hyvää :)
VastaaPoistaKiitti ja OLI hyvää :)
Poistakiva ristikuvio ruukkujen päällä, näyttää muutenkin aika hyvältä.
VastaaPoistaHyvää oli :)
PoistaIhana idea, ja heti vähän erilainen kuin "pelkkä" pataruoka!
VastaaPoistaKiva myös siksi, että voi tarjota pikkusuolaisenakin.
Poista