Pian on vappu ja silloin maistuvat erilaiset sillit ja silakat. Nämä silakat paistetaan ensin pannulla, siirretään laakealle vadille ja kaadetaan marinadi päälle. Muutaman tunnin kuluttua herkku on valmista tarjoiltavaksi. Ihana suolapala leivän päällä tai noutopöydässä!
Marinoidut
paistetut silakat
4–6:lle
1
kg silakoita tai 600 g perattuja silakoita
2
rkl voita
½
tl suolaa
Marinadi
3
rkl valkoviinietikkaa
2
rkl öljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
nippu
timjamia
1–2
salottisipulia
2–3
aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
Perkaa
silakat ja paista ne voissa. Ripottele paiston aikana pintaan suolaa.
Siirrä
kalat laakealle vadille.
Sekoita
keskenään etikka, öljy, suola ja pippuri.
Irrota
timjamin lehdet varsista, viipaloi sipuli renkaiksi ja paloittele
aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita ne marinadiin.
Kaada
marinadi lämpimien silakoiden päälle.
Anna
maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Tarjoa
noutopöydän suolapalana tai ruisleivän päällä.
Sain viettää upean kuntoremonttiviikon Kyyhkylän kartanossa Mikkelin lähellä. Nautin kartanomiljööstä, upeista maisemista, kevään heräämisestä ja monipuolisesta liikunnasta mukavien ihmisten kanssa. Mainio irtiotto arjesta!
Eräänä iltana lähdin ihailemaan ympäröivää maisemaa. Pellon reunaa kulkiessani, ylitseni lensi kurkipari. Ne kaartoivat pellolle ja pitivät siellä mahtavaa konserttia. Sain napattua kuviakin, mutta voi kunpa olisi kunnon zoom-linssi.
Vaikuttaa herkulliselta :)
VastaaPoistaViikkosi vaikuttaa kuvien perusteella ihanalta. Ottamasi kuvat ovat upeita!
Vappua odotankin jo innolla — pieni irtiotto koulusta ja valtakunnallisista :)
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle! :)
/16-vuotias tyttö
Viikkoni oli kerrassaan loistava!
PoistaKun kevät on ollut näin myöhässä, tuntuu hassulta, että vappu on jo ensi viikolla. Uskottava on. Kiva tauko sinullekin ja seuraavalla viikolla jälleen pieni paussi, kun on helatorstai. Hyviä kevätpäiviä sinulle!
Muistan että meillä kotona lapsuudessani oli tuon tapaisia silakoita,jotka olivat mulle tosi herkkua:)Kutsuimme niitä etikkasilakoiksi,mutta nuo sinun silakkasi ovat jo paljon paljon hienommat ja varmaan paremmatkin;D Toivottavasti kevät nyt pian jo tulee kunnolla teille!
VastaaPoistaKyllä kevät etenee joka päivä. Hitaasti, mutta varmasti :)
PoistaMarinoidut paistetut silakkapihvit ovat maailman suurinta herkkua!
VastaaPoistaTotta, todella hyviä ovat!
PoistaOi kuinka herkullista silakan ystävälle -siis minulle!
VastaaPoistaJa ihana otin!
Haa, muitakin silakan ystäviä :)
PoistaTuo otin on takorautaa ja sarjaan kuuluu myös veitsi ja lusikka.
Oijoi mikä silakkaherkku! Resepti meni heti muistiin!
VastaaPoistaSilakasta saa loihdittua monenlaisia ihania herkkuja :)
PoistaSilakka on tosiaan ihan parasta ruokaa! Ja kauniit on kuvat taas. Mukavaa vappua!
VastaaPoistaKiitos! Niinpä, silakasta saa loihdittua vaikka mitä ihanaa.
PoistaNuo silakat on kyllä hyviä, nam..Kauniita kuvia. Tuo tolpannokassa oleva pallo on kuin maapallo:)
VastaaPoistaKiitos! Minullekin tuli pallosta ensimmäisenä mieleen maapallo :)
Poista