Kun on juhlan aika, kokeilen mielelläni kakuksi jotain uutta ja erilaista. Aina löytyy kuitenkin paikka perinteiselle täytekakulle. Tämän tein spesiaalitoiveesta.
Täytekakku
10:lle
Pohja
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Leivittämiseen
karkeaa vehnäjauhoa
tai korppujauhoa
Kostutukseen
1–1 ½
dl maitoa
Täyte
4 dl
omenasosetta tai -hilloa
1 dl
maitorahkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
valmista kermavaahtoa (ota erilleen
pinnalle vatkatusta
kermavaahdosta)
Pinnalle
4–5 dl
vispikermaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
erilaisia
hedelmiä tai marjoja
Pane
uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele ja jauhota kakkuvuoka,
halkaisijaltaan noin 24 cm.
Vatkaa
munat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita
kuivat aineet keskenään. Lisää ne sihdin läpi
muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti käännellen.
Kaada
taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kokeile
kakun kypsyyttä puutikulla. Jos raakaa taikinaa ei tartu tikkuun,
kakku on kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin.
Vatkaa
kakun jäähtyessä kerma vaahdoksi. Älä vatkaa liikaa, jotta kerma
ei muutu kokkareiseksi.
Ota
kermasta erilleen noin 3 dl vaahtoa. Sekoita toisessa kulhossa rahka,
sokeri ja vaniljasokeri ja lisää joukkoon kermavaahto.
Leikkaa
jäähtynyt kakku kolmeen osaan aaltoteräisellä veitsellä.
Siirrä
alimmaiseksi tuleva kakkulevy tarjoilulautaselle. (Asettele
leivinpaperiliuskoja kakun reunojen alle, jotta tarjoilulautanen
pysyisi puhtaana.) Kostuta pohja maidolla.
Levitä
pohjan päälle puolet hillosta ja puolet rahkakermatäytteestä.
Laita
toinen kakkulevy täytetyn pohjalevyn päälle ja kostuta se. Levitä
sen päälle loppu hillo ja rahka-kermatäyte.
Nosta
päällimmäinen levy kakulle ja kostuta. Annan kakun vetäytyä
mielellään useita tunteja. Levitä sitten pinnalle ja reunoille
kermavaahto ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
Eija's Garden Ruotsinpyhtäällä
Herkullinen kakku,tuollainen aina maistuu:)
VastaaPoistaJa ihana puutarha taas kuvissasi!
Perinteinen täytekakku on ihan hyvä.
PoistaAi niin, unohdin laittaa linkin Eija's Gardeniin, lisään saman tien.
Mistäköhän johtuu, mutta aina jos lisään jotain, rivivälit menee sen jälkeen ihan miten sattuu? Sitten kestää, kun korjailen... mur!
PoistaIhania kesäkuvia! Hyvää kesää ja lomaa!
VastaaPoistaKiitos, kiitos Marita!
PoistaKaunis kakku - ja mukavaa, kun on aihetta juhlaan. :)
VastaaPoistaEija's Garden vaikuttaa hurmaavalta paikalta. Kuvasi tuovat täydellisen kesän tuntua tähän sateiseen iltaan (tosin nyt on alkanut jo kirkastua, jee, vaikka kasveille sade teki kyllä hyvää).
Tutustumisen arvoinen paikka :)
PoistaVaikka pari kertaa jo kastelin koko puutarhan letkulla, alkoivat jotkut kasvit jo lurpsia. Sade teki tosi hyvää!
Kyllä maistuisi tuo kakku, oi nam!
VastaaPoistaJa hurmaavan näköinen puutarha! Tuo vihreä lehtikuva on ihastuttava!
Mukavaa perjantaita, ihanaa kesän jatkoa! Voi hyvin!
Erilaisiin puutarhoihin tutustuminen on ihan parhautta. Olenkin tänä kesänä saanut mahdollisuuden tutustua useaan.
PoistaSinulle myös Satu ihania kesäpäiviä!
nice to see sun in your area.
VastaaPoistathe tin can you made(?), is it a candle
holder? i love the idea.
I didn,t make the tin can, but I think it is a candle holder. A good idea indeed!
Poista