sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesäsipulikastike


Suomen suven parasta herkkua: uudet perunat, savumuikut ja kesäsipulikastike. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!


Kesäsipulikastike kalalle ja uusille perunoille 
4:lle 

50 g voita
2 kesäsipulia varsineen
1 dl vettä
½ tl suolaa
ruohosipulia 

Paloittele kesäsipulit ja niiden varret.
Sulata voi pienessä kattilassa, lisää sipuleiden vaaleat osat ensin ja kuullota keskilämmöllä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää paloitellut varret ja vesi. Hauduta hetken aikaa matalalla lämmöllä. Mausta suolalla.
Lisää hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. 
 




8 kommenttia:

  1. Sattuipa sopivasti, ostin juuri tuoreita kuhafileitä ja nipun sipulia ja mietin, mitä keksin kastikkeeksi. Tätä yksinkertaista voisoosia isoäitini teki kesällä isoisälle lounastunnilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sattuipas sopivasti! Soosi sopii muuten sillinkin kanssa :)

      Poista
  2. Voikastike osoittaa taas todeksi sen, että yksinkertaiset maut ovat kaikista parhaimpia. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...