Suomen suven parasta herkkua: uudet perunat, savumuikut ja kesäsipulikastike. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!
Kesäsipulikastike
kalalle ja uusille perunoille
4:lle
4:lle
50 g voita
2 kesäsipulia varsineen
1 dl vettä
½ tl suolaa
ruohosipulia
Paloittele kesäsipulit ja niiden varret.
Sulata voi pienessä kattilassa, lisää sipuleiden vaaleat osat ensin ja kuullota keskilämmöllä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää paloitellut varret ja vesi. Hauduta hetken aikaa matalalla lämmöllä. Mausta suolalla.
Lisää hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
Nammm...
VastaaPoistaAivan samaa mieltä :)
PoistaSattuipa sopivasti, ostin juuri tuoreita kuhafileitä ja nipun sipulia ja mietin, mitä keksin kastikkeeksi. Tätä yksinkertaista voisoosia isoäitini teki kesällä isoisälle lounastunnilla. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaNo sattuipas sopivasti! Soosi sopii muuten sillinkin kanssa :)
Poistanams...vie kilen mennessään :)
VastaaPoistaJuuri näin :)
PoistaVoikastike osoittaa taas todeksi sen, että yksinkertaiset maut ovat kaikista parhaimpia. :)
VastaaPoistaJust näin!
Poista