keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mangoldipasta


Kasvatan mangoldia isoissa ruukuissa. Etanat pysyvät paremmin loitolla ja kasvin kauneus tulee hienosti esiin. Mikäli varret ovat paksuja, niitä kannattaa kypsentää hieman kauemmin kuin lehtiä.

Mangoldipasta
4:lle

300 g nauhapastaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
½ fenkolia
150 g mangoldia suikaloituna
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 dl saksanpähkinöitä
(50 g pehmeää vuohenjuustoa tai parmesaania)

Keitä nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja lohko punasipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Pese ja paloittele fenkoli.
Huuhdo, valuta ja suikaloi mangoldi.
Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipulilohkoja keskilämmöllä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää valkosipulit ja fenkoli ja sekoittele muutaman minuutin ajan.
Lisää mangoldisuikaleet, mausta seos ja sekoita, kunnes mangoldi on kuumentunut kauttaaltaan.
Paloittele saksanpähkinöitä hieman ja lisää ne mangoldin joukkoon.
Valuta pasta kevyesti ja kaada takaisin kattilaan. Kaada joukkoon mangoldiseos ja sekoita. Ripottele pinnalle halutessasi vuohenjuustoa murusina tai parmesaania lastuina. Tarjoa välittömästi.

Huom! 
Mangoldi kerää solukkoonsa nitraattia, kuten pinaatti, joten sitä ei saa tarjota alle vuoden ikäisille.


8 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...