Kasvatan mangoldia isoissa ruukuissa. Etanat pysyvät paremmin loitolla ja kasvin kauneus tulee hienosti esiin. Mikäli varret ovat paksuja, niitä kannattaa kypsentää hieman kauemmin kuin lehtiä.
Mangoldipasta
4:lle
300
g nauhapastaa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
½
fenkolia
150
g mangoldia suikaloituna
1
rkl öljyä
1
tl suolaa
ripaus
mustapippuria
1
dl saksanpähkinöitä
(50
g pehmeää vuohenjuustoa tai parmesaania)
Keitä
nauhapasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori
ja lohko punasipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Pese
ja paloittele fenkoli.
Huuhdo,
valuta ja suikaloi mangoldi.
Kuumenna
öljyä pannulla ja kuullota sipulilohkoja keskilämmöllä, kunnes
ne ovat hieman pehmenneet. Lisää valkosipulit ja fenkoli ja
sekoittele muutaman minuutin ajan.
Lisää
mangoldisuikaleet, mausta seos ja sekoita, kunnes mangoldi on
kuumentunut kauttaaltaan.
Paloittele
saksanpähkinöitä hieman ja lisää ne mangoldin joukkoon.
Valuta pasta kevyesti ja
kaada takaisin kattilaan. Kaada joukkoon mangoldiseos ja sekoita.
Ripottele pinnalle halutessasi vuohenjuustoa murusina tai parmesaania
lastuina. Tarjoa välittömästi.
Huom!
Mangoldi kerää solukkoonsa nitraattia, kuten pinaatti, joten sitä ei saa tarjota alle vuoden ikäisille.
Hyvän kuuloinen ohje! Suurena pastan ystävänä tämä menee kokeiluun.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, simppeli ja hyvä :)
PoistaMie olenkin miettinyt, mitä magoldista voisi tehdä. Kiitos vinkistä. =)
VastaaPoistaKiva, että vinkki tuli tarpeeseen :)
PoistaIhana ohje! <3
VastaaPoista/ 16-vuotias tyttö
Herkullista ON!
PoistaIhanaa nimipäivää Hannele! <3 :)
VastaaPoista/ 16-vuotias tyttö
Kiitos, kiitos <3
Poista