Mansikka-aikaan on ihan pakko leipoa joku mansikkainen herkku. Tätä meillä kaikki toivovat. Torttu ei ole kovin makea ja täytteen mansikat saavat ihanan
makusilauksen tuoreista pihamaan yrteistä. Mansikat marinoituvat
mehukkaiksi sillä aikaa, kun torttupohja valmistuu.
Välillä leivon taikinasta paksun suorakaiteen muotoisen levyn, jaan kahdeksaan ruutuun, paistan, halkaisen ja täytän. Näin saan jokaiselle oman "leivoksen".
Mansikkatorttu
8–10:lle
Taikina
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
100 g voita
1 3/4 dl maitoa
Täyte
nippu minttua tai sitruunamelissaa
½ dl sokeria
1 l mansikoita
1 ½–2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle tomusokeria
Hienonna mintun tai sitruunamelissan lehdet aivan hienoksi ja sekoita sokerin kanssa.
Viipaloi mansikat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu sokeri. Anna marjojen mehustua jääkaapissa.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele irtopohjainen (halkaisija 20 cm) kakkuvuoka.
Yhdistä vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sokeri.
Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita yleiskoneella tai nypi sormin, kunnes seos on murumaista.
Lisää maito ja sekoita. Sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Jäähdytä torttu ja halkaise kahtia. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto tortun pohjalevylle ja nostele mansikat päälle. Nosta päällilevy mansikoille, sirottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa heti.
Taikina
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
100 g voita
1 3/4 dl maitoa
Täyte
nippu minttua tai sitruunamelissaa
½ dl sokeria
1 l mansikoita
1 ½–2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle tomusokeria
Hienonna mintun tai sitruunamelissan lehdet aivan hienoksi ja sekoita sokerin kanssa.
Viipaloi mansikat kulhoon ja sekoita joukkoon maustettu sokeri. Anna marjojen mehustua jääkaapissa.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele irtopohjainen (halkaisija 20 cm) kakkuvuoka.
Yhdistä vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja sokeri.
Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita yleiskoneella tai nypi sormin, kunnes seos on murumaista.
Lisää maito ja sekoita. Sekoita mahdollisimman vähän.
Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Jäähdytä torttu ja halkaise kahtia. Siirrä pohjalevy tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Levitä vaahto tortun pohjalevylle ja nostele mansikat päälle. Nosta päällilevy mansikoille, sirottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa heti.
Pihakuulumisia
Tämän polun näkymää ei enää ole. Haikeana huokailen.
Purkuvaiheessa paljastui ikkunan alta pätkä lahoa hirttä.
Onneksi on asiantunteva työmies ja ahkeria apulaisia.
Vaikka nyt näyttää tältä, aion nauttia kesästä ja jasmikkeen tuoksusta. Iloitsen myös ullakolta löytyneistä aarteista.
Kauniita kuvia! :) Kokeilen varmasti mansikkatorttua :))
VastaaPoistaMukavaa heinäkuuta sinulle :))))
/ 16-vuotias tyttö
Kiitos ja kiitos samoin sinulle :))
PoistaNAm♥
VastaaPoistaJuutuin ihastelemaan uunipeltien rosoista kauneutta!!
Olisi ollut kiva, jos joku niistä olisi mahtunut uuniin. Juuri tuollaista olen kaivannut. No, keksin muuta käyttöä.
PoistaNuo pannut ovat tosiaan ihan älyttömän hienoja. :) Jos et keksi käyttöä niin ilmoittaudun vapaaehtoiseksi hyödyntäjäksi - mulla on 90 cm uuni! ;) Ja mitä puutarhaan tulee, niin kyllä se siitä. Jotain täytyy aina muuttaa, että voi luoda uutta ja hienoa.
VastaaPoistaMinäkin muuten keittiöremontin yhteydessä suunnittelin 90 cm:n uunia, mutta en muista miksi luovuin ajatuksesta. Nyt harmittaa tietty.
PoistaJuu, puutarhaan on toisaalta kiva tehdä vähän muutoksia :)
On herkkua :)
VastaaPoista