Olen ihastunut mustikan ja sitruunan makuyhdistelmään. Näihin rapeapohjaisiin leivoksiin laitoin täytteeksi raikkaan makeaa sitruunatahnaa ja pehmeää kermavaahtoa. Pinnalle ripottelin runsaasti mustikoita. Yhdistelmä on ihana!
Sitruunatahnan ohje löytyy täältä.
Mustikkaleivokset
noin 16
kpl
Pohja
100
g kylmää voita
½
dl sokeria
2
½ dl vehnäjauhoja
1–2
rkl kylmää vettä
Täyte
2
dl sitruunatahnaa (Lemon Curd)
2
dl kermaa
Koristeluun
mustikoita
Kuutioi
voi kulhoon. Lisää sokeri ja vehnäjahot ja nypi sormin
murumaiseksi taikinaksi.
Lisää
vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Varo sekoittamasta
liikaa.
Painele
taikina pieniin leivosvuokiin. Siirrä jääkaappiin.
Siirrä
jääkaapissa kylmentyneet leivospohjat pellille ja paista 200
asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja
irrota varovasti.
Lusikoi sitruunatahnaa leivospohjille ja päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mustikoilla.
Lusikoi sitruunatahnaa leivospohjille ja päälle nokare kermavaahtoa. Koristele mustikoilla.
Raumalla
En ole koskaan aiemmin käynyt Porissa enkä Raumalla. Molempiin olen jo kauan halunnut tutustua. Nyt siihen tarjoutui hieno mahdollisuus, kun olin ystävieni kanssa Porin Jazzeilla ja yövyimme Raumalla. Olisin voinut viettää vielä monta monituista hetkeä tutustuen vanhan Rauman jokaiseen ikkunaan, portinpieleen ja sisäpihaan. Valloittava paikka!
Tämä herkkuohje menee varmasti kokeiluun, kiitos!
VastaaPoistaJa ihana, ihana Rauma! Ja Pori Jazz, moneen kertaan sinnekin olen hinkunut, mutta jäänyt aina vain haaveeksi muiden menojen jalkohin. Kenties ensi kesänä:)
Upeat kuvasi, toivat tunnelmat liki!
Kiva, että kokeilet leivoksia :)
PoistaOli hienoa kokea Pori Jazz. Hyviä esiintyjiä ja paljon nostalgiaa! Ilma ei ollut lauantaina aivan suotuisa, mutta olimme varustautuneet niin hyvin, ettei haitannut.
Raumalle voisin mennä toistekin ja tutustua myös ihaniin pikku liikkeisiin. Nyt ne olivat kaikki kiinni.
Herkullisen ja raikkaan oloinen ohje! Pitää kokeilla, leivokset ovat myös suloisen näköisiä. :)
VastaaPoistaRauma näyttää ihanalta. En ole koskaan käynyt siellä, mutta satakuntalaissyntyinen anoppini on kehunut kaupunkia - eikä varmasti suotta.
Kannattaa kokeilla! Sitruuna antaa niin hyvän vivahteen. Olen tehnyt leivoksia myös perinteisellä vaniljatäytteellä ja nekin ovat ihania.
PoistaVanha Rauma oli todella viehättävä! Haluan sinne ehdottomasti uudelleen paremmalla ajalla.
Oi, no nyt sä pääsit tänne suunnalle :) Olisit poikennut puutarhakierroksella matkalla Raumalta jazzeille ;)
VastaaPoistaVoih, totta. No, ensi kerralla!
PoistaSitruuna raikastaa ihanasti kesäleivokset, ja todellakin toimii mustikan kanssa hyvin. Lemon curdia en ole sekoittanut koskaan kermaan, mutta pienen sitruuna- tai limekiisselin kyllä tehnyt kaveriksi.
VastaaPoistaRaikastaa tosiaan ihanasti ja mainio mustikan pari.
PoistaVoi miten: ihanalta Rauma näyttää kuvissasi,olisi mahtavaa nähdä tuo kaupunki omin silmin.Ja hurjan: hanat leivokset,kyllä nyt harmittaa että suurella vaivalla keräämäni mustikat jäivät Helsinkiin.suora lento kun oli n in olisin helposti voinut tuoda ne tänne.
VastaaPoistaLuinkin mustikkaseikkailustasi ;) Totta, suoralla lennolla ne olisivat ihan hyvin säilyneet.
PoistaNo kiitos taas ihanasta reseptistä. Itsehän keittelin tuota lemoncurdia ohjeesi mukaan, ja tekaisin sellaisen virityksen, joka on tässä pakko kertoa: oli tulossa vieraita, olin ostanut mansikoita, en jaksanut helteessä leipoa! Ostin kaupasta valmis (Pirkka) sitruunakakun, josta leikkelin tasapaksuja, noin sentin paksuisia viipaleita. Laitoin viipaleet lasiastian (yleensä teen siihen tiramisua) pohjalle, kostutin kevyesti mantelilikööri- vesiseoksella, sitruunainen likööri, tee tai limppa varmaan kävisi myös, päälle lemoncurdia, kerros vaahdotettua vaniljakastiketta, uusi kerros kakkua, kostutus, curdia ja vaahtoa ja päällimmäiseksi mansikoita. Arvelinpa kokeilla nyt noilla mustikoilla. Sopivat ihanasti sitruunaiseen makuun nuo marjat. Kiitos! T. Sanni
VastaaPoistaIhana pikainen herkku! Ja varmasti hyvä myös mustikoilla :)
Poista