Kukkakaalikeitto
intialaisittain
4:lle
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 rkl kookoshiutaleita
2 tl jauhettua
juustokuminaa
2 tl jauhettua
korianteria
1 tl kurkumaa
1/4 tl kardemummaa
1/4 tl kanelia
2 tl tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
1 tuore chili
hienonnettuna
3 perunaa kuutioituna
1 l vettä
1 tl suolaa
2 dl kikherneitä
250 g kukkakaalia
lohkoina
(nippu lehtipinaattia)
lehtikorianteria
hienonnettuna
Tarjoiluun paksua
jogurttia
Kuumenna öljyä
kattilassa ja kuullota sipuleita hetken aikaa keskilämmöllä. Lisää mausteet,
paitsi suola, ja sekoittele 5 minuuttia.
Lisää perunat, sekoita
hetken aikaa ja kaada vesi kattilaan. Mausta suolalla ja hauduta
kannen alla, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää kukkakaalin
kukinnot, kikherneet ja pinaatti ja hauduta 5 minuuttia.
Ripottele keittoon
runsaasti lehtikorianteria ja tarjoa paksun jogurtin kanssa.
Kuulostaa hyvältä tämä keitto, vaikken kukkakaalista ( vielä) pidäkkään, mutta menee ehdottomasti kokeiluun :)
VastaaPoistaJos ei pidä kukkakaalista, tällä on hyvä aloittaa. Mausteita on niin paljon, että kukkakaali ei ensimmäisenä maistu :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa todella hyvältä, tykkään jo valmiiksi makumaailmasta ja tässä hieno uusi tapa tehdä aineksista jotakin erilaista. Kiitos, meni kokeilulistalle!
VastaaPoistaKannattaa tosiaan kokeilla, on ihan tavattoman hyvää!
PoistaIhana keitto. ♥
VastaaPoistaJuuri sellainen, jota on aina pakko ottaa "vähän lisää" :)
PoistaOoh, ihanan maukasta - intialaiset mausteet ovat aina mieleen. :)
VastaaPoistaNiinpä, makujen sinfoniaa :)
PoistaSiinäpä on keitto, joka sopii minun makuhermoilleni! Kukkakaali maistuu hyvältä intialaisissa mausteissa keitossa ja padassa.
VastaaPoistaSiispä samanlaiset makuhermot meillä :)
PoistaKiva keitto ja ihanat mausteet siinä:)
VastaaPoistaKeitto lämmittää myös kivasti, kun on sateista ja sumuista. Outoa näin helmikuussa!
PoistaKuulostaapas hyvältä! Intialaiset mausteet ja kukkakaali ovat olleet kovassa käytössä meidänkin kettiössä tänä talvena!
VastaaPoistaOn verrattoman hyvää - intialainen ruoka usein on.
PoistaTämä maistuisi minulle ihan varmasti. Rakastuin Chilessä korianteriin, siellä sitä pantiin melkein kaikkiin ruokiin.
VastaaPoistaKorianterista joko pitää tai ei tai oppii pitämään. Ennen en niin välittänyt korianterista, mutta nyt sitä on välillä ihan pakko saada.
Poista