Superhelppo ja nopea One-Pan Pasta on levinnyt maailmalla kulovalkean tavoin. Alkuperäinen ohje ilmestyi Martha Stewartin sivuilla viime kesänä. Kokeilin sitä silloin, mutta maku oli aivan liian mieto. Kiireisenä arkipäivänä "ateria yhdessä astiassa" on kuitenkin niin kätevä, että kehittelin ohjeesta meille maistuvan version. Ohjetta on kiva muunnella käyttämällä erilaisia kasviksia tai vaikka lisäämällä loppuvaiheessa katkarapuja.
Ohjeessa on jujuna se, että pastat ovat alussa kylmässä vedessä. Mitä ihmettä, oikeastiko kylmässä vedessä? Kyllä, kun vettä on melko vähän ja kun astia on laakea, eli iso paistinpannu, vesi alkaa kiehua yllättävän nopeasti ja sekoittaminen silloin tällöin pitää spagetit irtonaisina. Kylmää vettä pastan kypsentämiseen suosittelee myös oheisen linkin ruokakemisti.
Pannupasta
6:lle
500 g täysjyväspagettia
400 g kirsikkatomaatteja
puolitettuna
1 dl aurinkokuivattuja
tomaatteja paloiteltuna
1 punasipuli viipaloituna
4 valkosipulinkynttä
viipaloituna
3 rkl pestoa
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa
1 1/4 l vettä
Tarjoiluun
parmesaaniraastetta
oliiveja
tuoretta basilikaa
Valitse mahdollisimman
iso paistinpannu ja lado siihen kaikki ainekset ja mausteet. Lisää
viimeiseksi vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä, kunnes neste on
melkein imeytynyt, noin 9 minuuttia. Sekoita välillä. Tarkista
kypsyys ja tarjoa heti. Lisää annoksille parmesaaniraastetta, oliiveja ja tuoretta basilikaa.
Tänään oli ihana auringonpaiste. Kävin pihalta nappaamassa pari kuvaa. Varjolilja on kaunis talvellakin.
Onpas helpon kuuloinen ohje.
VastaaPoistaIhanaa,että edes jossain on aurinko paistanut. Täällä pohjois-Pirkamaalla on ollut pilvistä ja harmaata.
Auringonpaiste teki hyvää tänään, ehkä se tulee huomenna sinne :)
PoistaEnpä ole kuullut tällaisesta one-pan-pastasta vielä. Onpa kätevän oloinen ohje, täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaGooglaapa huviksesi One-Pan Pasta, aika hitti. Kannattaa kokeilla ja muunnella itselle sopivaksi.
PoistaHeissan, ystävä, pitkästä aikaa!
VastaaPoistaJälleen sinulta kätevä ruokaohje. Toimiikohan gluteenittomalla pastalla?
Kivaa, aurinko herätteli sinut talviunilta :)
PoistaUskon että toimii. Nesteen määrä saattaa olla gluteenittomalle vähän erilainen, mutta kannattaa kokeilla.
Minäkin olen tehnyt samantyyppistä ruokaa ihan pelkkää laiskuuttani :-) Tosin veden sijasta kypsensin pastan tomaattimurskan ja kerman seoksessa.
VastaaPoistaHyvä Jaana! Minulla ei ole tullut mieleenkään, kun aina on tolkutettu, että pasta ehdottomasti lisätään kiehuvaan nesteeseen. Olin aika skeptinen ohjeen suhteen, mutta kyllä toimii.
PoistaOi, onpa kivan kuuloinen ohje, hyvä idea kiireisiin arkipäiviin. Pitääpä googletella ja vähän testailla...
VastaaPoistaKiireisinä arkipäivinä mutkat suoriksi :)
PoistaIhan uutta mulle, tuotahan pitää itsekin kokeilla. Kiitos taas vinkistä!
VastaaPoistaOlepa hyvä!
PoistaOn muuten kiva tuo pikkukuvasi, mutta mihin on kadonnut on Katriina? :)
Näin helppoa pastan ohjetta en ole ennen lukenut - ihan mahtavaa. Kaikki vaan pannuun ja vettä päälle, mahtavaa. Kiitos!
VastaaPoistaJuuri näin: kaikki vaan pannuun ja vettä päälle. Muutama sekoitus ja se on siinä. Kunnon pikaruokaa ja varmasti lähtee nälkä.
PoistaKiireisenä arki-iltana mutkat vaan suoriksi :)
VastaaPoistaJee, tätä testaan heti perjantaina! Ihan ohi on kyllä mennyt tämmönen ilmiö.
VastaaPoistaJee, on niin nopea ja helppo ja mukavasti omaan makuun muunneltavissa :)
PoistaYhden astian ruoat ovat kyllä parhautta arkena. Tämä oli minullekin aivan uusi tuttavuus ja aion kokeilla varmasti.
VastaaPoistaKivaa, sinäkin kokeilet :)
PoistaMielenkiintoinen idea! Kuulen ensimmäisen kerran pannupastasta. Seuraavan kerran kun valmistan spagetteja, kokeilen sitä. Hyvää Ystävänpäivää!
VastaaPoistaHyvää kokeilua! Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle myös :)
PoistaLuulenpa että viherkasvisi on tieteelliseltä nimeltä Haemathus albiflos eli kansan suussa valkotupsukki.
VastaaPoistaGooglasin ja kyllä on selvästi valkotupsukki. Hauska tietää kasvin nimi ja selvitellä vähän hoitoakin. Kiitos tosi paljon tiedosta :)
PoistaKiva että saatoin olla avuksi...
Poista