Kääretorttu on perinteinen nopea perusleivonnainen, jota kuitenkin harvoin tulee tehtyä. Ohje sopii keliaakikolle ja täytteitä voi varioida maun mukaan.
Kääretorttu
(gluteeniton)
10:lle
3 munaa
1 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
1 dl
mehua
Täyte
2 dl
kermaa
12
Marianne-karkkia
Pane
uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Yhdistä
perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Kaada
jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti
käännellen.
Levitä
taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 5–8 minuuttia.
Kumoa
torttupohja puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota uunissa
ollut leivinpaperi. Kostuta torttulevy voitelusiveltimellä.
Rouhi
Marianne-karkit esim. muovipussissa kaulimella murskaten.
Vatkaa
kerma vaahdoksi ja lisää karkkirouhe.
Varmista,
että torttulevy on jäähtynyt ja levitä täyte. Kääri levy
rullalle leivinpaperin avulla.
Mmm,tuosta tulee mieleen lapsuuden unelmatorttu:) Mutta vähän kevyempi versio siitä:)
VastaaPoistaTotta, kääretorttu oli lapsena in. Oppilaat kyllä tykkäävät ihan tavallisesta hillotäytteisestä kääretortusta yllättävän paljon. Ja arvaa vaan kuinka paljon laittaisivat hilloa, jos vapaasti saisivat laittaa ;)
PoistaKumma homma että kääretorttua tulee tosiaan tehtyä niin harvoin, vaikka hyväähän se kyllä on ja nopeatekoista. Herkullisen näköinen torttu ja tosi kiva että tuo resepti on gluteeniton.
VastaaPoistaNopea leivonnainen tosiaan.
PoistaGluteenittomia ohjeita kannattaa aina olla varalla :)
Sama juttu, harvoin tulee kääretorttua leivottua, vaikka se onkin yksi nopeimmista leivonnaisista. Unelmatorttu oli tosiaan lapsuudessa se kaikkein herkullisin kääretorttu, mutta onhan se aika tuhti voista tehtyine täytteineen. Marianne-täyte on raikas.:)
VastaaPoistaSellaista voitäytettä en ole koskaan tehnyt. Olen kaikkiruokainen, mutta voikreemi ei mene alas.
PoistaOnpa namin näköinen ohje! Pitääkin pitkästä aikaa rullata torttunen.
VastaaPoistaOn namin näköinen ja sisältää vielä namejakin :)
PoistaItse käytän valmista Marianne-rouhetta leivonnaisissa. Usein laitan myös Marianne-rouhetta ja sen lisäksi jotain muuta makua sekaan. Kääretorttu on siitä hyvä ja helppo leivonnainen että siihen saa kivasti vaihtelua vaihtamalla vaan täytettä. /Sari
VastaaPoistaTotta, täytevariaatioita saa keksittyä lukuisia. Tuo valmis Marianne-rouhe on varmaan kätevää. Minulla sattui olemaan pussillinen kuivahtaneita Marianne-karkkeja ja oikeastaan sen takia tuon tortun teinkin, että sain ne käytettyä. Kumma muuten, että karkeissa oli ihan kelpo päivämäärä, mutta ne olivat jotenkin kuivia.
Poista