sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kääretorttu


Kääretorttu on perinteinen nopea perusleivonnainen, jota kuitenkin harvoin tulee tehtyä. Ohje sopii keliaakikolle ja täytteitä voi varioida maun mukaan.

Kääretorttu (gluteeniton)
10:lle

3 munaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl mehua

Täyte
2 dl kermaa
12 Marianne-karkkia

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Yhdistä perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Kaada jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti käännellen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 5–8 minuuttia.
Kumoa torttupohja puhtaan sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota uunissa ollut leivinpaperi. Kostuta torttulevy voitelusiveltimellä.
Rouhi Marianne-karkit esim. muovipussissa kaulimella murskaten.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää karkkirouhe.
Varmista, että torttulevy on jäähtynyt ja levitä täyte. Kääri levy rullalle leivinpaperin avulla.

10 kommenttia:

  1. Mmm,tuosta tulee mieleen lapsuuden unelmatorttu:) Mutta vähän kevyempi versio siitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kääretorttu oli lapsena in. Oppilaat kyllä tykkäävät ihan tavallisesta hillotäytteisestä kääretortusta yllättävän paljon. Ja arvaa vaan kuinka paljon laittaisivat hilloa, jos vapaasti saisivat laittaa ;)

      Poista
  2. Kumma homma että kääretorttua tulee tosiaan tehtyä niin harvoin, vaikka hyväähän se kyllä on ja nopeatekoista. Herkullisen näköinen torttu ja tosi kiva että tuo resepti on gluteeniton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea leivonnainen tosiaan.
      Gluteenittomia ohjeita kannattaa aina olla varalla :)

      Poista
  3. Sama juttu, harvoin tulee kääretorttua leivottua, vaikka se onkin yksi nopeimmista leivonnaisista. Unelmatorttu oli tosiaan lapsuudessa se kaikkein herkullisin kääretorttu, mutta onhan se aika tuhti voista tehtyine täytteineen. Marianne-täyte on raikas.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista voitäytettä en ole koskaan tehnyt. Olen kaikkiruokainen, mutta voikreemi ei mene alas.

      Poista
  4. Onpa namin näköinen ohje! Pitääkin pitkästä aikaa rullata torttunen.

    VastaaPoista
  5. Itse käytän valmista Marianne-rouhetta leivonnaisissa. Usein laitan myös Marianne-rouhetta ja sen lisäksi jotain muuta makua sekaan. Kääretorttu on siitä hyvä ja helppo leivonnainen että siihen saa kivasti vaihtelua vaihtamalla vaan täytettä. /Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, täytevariaatioita saa keksittyä lukuisia. Tuo valmis Marianne-rouhe on varmaan kätevää. Minulla sattui olemaan pussillinen kuivahtaneita Marianne-karkkeja ja oikeastaan sen takia tuon tortun teinkin, että sain ne käytettyä. Kumma muuten, että karkeissa oli ihan kelpo päivämäärä, mutta ne olivat jotenkin kuivia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...