sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Perunaleipä

Perunaleipä vuoassa

Välillä perunsosetta jää yli, silloin teen perunarieskoja tai tätä herkkullista perunaleipää. Minun vuoillani taikinasta tulee kaksi isoa ja yksi pieni leipä. Perunan ansiosta leipä säilyy hyvin ja on pehmeää useamman päivän ajan. Ihan kohta sipaisen voita päälle ja nautin!

Perunaleipä
2–3 leipää

7 ½ dl vettä
50 g hiivaa
2 ½ dl perunasosetta
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 13 dl vehnäjauhoja

Vuokien voiteluun öljyä
Pinnalle noin 1 dl siemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon perunasose, hunaja, suola ja siemenet.
Lisää täysjyvävehnäjauhot ja vehnäjauhoja ja alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, käsin alustaen kauemmin.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
Muotoile leivät pitkulaisiksi jauhotetulla leivinpöydällä. Kaada siemenet lautaselle ja pyöritä leivät siemenseoksessa. Siirrä leivät voideltuihin vuokiin.
Kohota leivät kaksinkertaisiksi, noin tunti tai jääkaapissa useita tunteja.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Anna leipien jäähtyä hetken vuoissaan. Kumoa leivät ritilälle ja kääri leivinliinaan.

Perunaleipä


Aikainen kevät
Somat lumikellot kertovat kevään saapuneen. Kevättalvi ja kevät ovat lempivuodenaikojani. Aika outoa, kun keväthankia ja solisevia puroja ei ole missään. Olisin niin mielelläni vielä nauttinut niistä!



6 kommenttia:

  1. Hei, sinulla sitten löytyy niin mmeidän perheelle sopivia reseptejä täältä blogista täytyi oikein ostaa tuo kirjakin vartavasten ja kokeilla näitä ihania reseptejä.
    Nytkin ajattelin ensiviikolla tehdä aurigonkukansiemenistä leipää ja täältä löytyi heti aivan valtavan ihana resepti. Kiitos sinulle Blogistasi.

    VastaaPoista
  2. Tämä vaikuttaa herkulliselta - melkeinpä voisi pyöräyttää perunasoseet ihan ko. leipää varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä on oikeasti niin hyvää, että eikun muussia pyöräyttämään ;)

      Poista
  3. Juuri eilen mietiskelin ääneen, miksen ole koskaan tehnyt itse perunalimppua. Sitten tein muusia, jota jäi yli ja väänsin siitä pikaiset perunarieskat. Miksi, miksi? Miksen tajunnut tehdä tätä? Synkkä yksinpuhelu. Heh, no mutta, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kyllä ne perunarieskatkin ovat hyviä :) Ensi kerralla sitten.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...