Pakastimessani on vieläkin viime kesän vihreitä papuja. Nyt on aika käyttää loput ja tuumasin, että ne pääsevät pataan. Pataan pääsi monia muitakin papuja: kidneypapuja, kikherneitä ja isoja valkoisia papuja. Lopputulos bataatin ja mausteiden kanssa oli mitä mainioin. Lisänä tarjosin riisiä, avokadoa ja jogurttia. Tuore korianterikin olisi sopinut, mutta mokoma oli kaupasta loppunut.
Papupata
6:lle
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 bataatti kuutioituna
1 paprika kuutioituna
2 chilipaprikaa
hienonnettuna, ilman siemeniä
2 ½ tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl savupaprikaa
1 tl oreganoa
1 ½ tl suolaa
1 tlk kirsikkatomaatteja
liemessä
3 rkl vahvaa
tacokastiketta
n. 2 dl vettä
3 dl kidneypapuja
2 dl kikherneitä
2 dl isoja valkoisia
papuja
100 g vihreitä papuja
100 g pakastemaissia
Tarjoiluun
paksua jogurttia
avokadoa
tuoretta korianteria
Kuumenna öljyä padassa
ja kypsennä kasviksia keskilämmöllä noin 5 minuttia.
Lisää mausteet ja ja
jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
Kaada joukkoon
kirsikkatomaatit, tacokastike, vesi, kikherneet, valkoiset pavut ja
kidneypavut ja hauduta pataa noin 50 minuuttia. Lisää nestettä
tarvittaessa.
Lisää pataan vihreät
pavut loppuvaiheessa ja maissit viimeisenä.
Maista ja lisää
halutessasi vielä mausteita.
Tarjoa esim. riisin
kanssa ja laita tarjolle jogurttia, avokadoa lohkoina tai tahnana
sekä hienonnettua korianteria.
Herkullisen värikäs ruoka!
VastaaPoistaMitä ihanaa sinulla on tuon padan alla? Rautainen pannunalunen? Todella kaunis, olipa mikä tahansa. Tulee mieleen se jugend-tyylinen joulukuusen jalka, jonka monta vuotta sitten jätin pöljyyksissäni ostamatta Tukholman puutarhamessuilta ja josta edelleen - ikuisesti - haaveilen.
Padan alla on mitä kaunein rautainen pannunalunen. Jugendtyylinen joulukuusen jalka kuulostaa niin hyvältä, että en ihmettele, jos hankinnan jättäminen vieläkin kaduttaa. Painava se varmaan olisi ollut ;)
PoistaIhanan näköistä! Onneksi mulla on keitto porisemassa liedellä, muuten muuttuisin kateudesta pavunvuhreäksi ;-)
VastaaPoistaHyvä sinä! Huomasitko muuten, että osa pavuista on keltaisia?
Poistapapupata, paras pata, varsinkin korianterilla!
VastaaPoistaTotta ja arvaa harmittiko, kun kaupassa ei ollutkaan korianteria. Kohta taidan kylvää omat ikkunalaudalle :)
PoistaOi, näyttääpäs niin ihanan herkulliselta!! :)
VastaaPoistaSitä se oli :)
PoistaNäyttääpä herkulta!
VastaaPoistaHerkkua ja ihanan värikästä harmaana päivänä.
Poista