Lammaspataan sujahti reilusti paprikoita ja paprikaa myös mausteena. Savupaprikaan olen aiemmin suhtautunut varauksella, mutta tähänkin ruokaan se sopi todella hyvin. Pata oli vahvaa, herkullista ja liha niin pehmeää, että melkein karkasi haarukasta.
Lammaspata
6:lle
1 ½ kg
karitsan lapaa paloiteltuna
öljyä
ruskistamiseen
3
sipulia lohkottuna
6
valkosipulinkynttä viipaloituna
3–4
(suippo)paprikaa suikaloituna
1 rkl
paprikajauhetta
1 tl
savupaprikajauhetta
3
laakerinlehteä
muutama
rosmariinin oksa
1 ½ tl
suolaa
2 dl
punaviiniä
Ruskista
liha valurautapadassa kahdessa erässä. Siirrä lihat odottamaan.
Ruskista
sipulilohkoja muutama minuutti. Lisää valkosipulit, paprikat ja
mausteet ja sekoittele hetken aikaa. Lisää viini ja lihat.
Siirrä
pata uuniin ja hauduta kannen alla 175 asteessa runsas 2 tuntia.
Keväinen metsä
Sipoonkorven metsäpolut olivat vielä viikonloppuna paikoin jäisiä. Puikkelehdin metsän kautta pahimpien paikkojen ohi, en kaatunut. Istahdin kivelle syömään eväitä ja nautin auringonlaskusta tikan nakuttaessa kelottunutta puuta ja mustarastaan livertäessä iltalauluaan.
Hmm, lammaspata ja savupaprika, kuulostaa lupaavalta!
VastaaPoistaOli niin herkulllista :)
PoistaHoukuttelevasti aurinko heittää säteitään keväiseen metsään. Tulee ihan ikävä metsän hiljaisuutta, ei ole tullut tänä lumettomana talvena koettua sitä kertaakaan.
VastaaPoistaLammaspata kuuluu myös tähän aikaan vuodesta, ja miten houkuttelevalta se näyttääkään!
Metsässä on niin rauhoittavaa! Menin työviikon päätteeksi ja sinne jäivät kaikki arkiset asiat.
PoistaTuoksuu tänne asti, sekä lammaspata että kevät!
VastaaPoistaPataruokia tehdessä nälkä on yleensä valtaisa, kun joutuu niin kauan olemaan herkullisessa tuoksussa.
PoistaLammaspataa en ole koskaan tehnyt, mutta aikomus olisi. Varmasti mehevää, kun kypsyttää hitaasti. Millähän tuon punaviinin korvais? Riittänee mausteinen liemi.
VastaaPoistaKylläpä siellä on kevät pitkällä, täältä katsottuna tuntuu uskomattomalta. Täällä hyvä hiihtokausi nyt meneillään. Tiistaina koululaisilla Koillismaan koulujen väliset hiihtokilpailut. Terveiset kirkkailta keväthangilta!
Punaviiniä vailla minäkin tosi usein. Korvaan yleensä vedellä ja lorauksella balsamietikkaa.
PoistaVoi olen ihan kade noista hiihtokeleistä. Minusta kevät tuli täällä ihan liian nopeasti.
Hohtavia keväthankia Piaseni!
Ihana pataohje, laitetaan pinterestiin :)
VastaaPoistaKevät on niin maagista aikaa, kunpa ehtisi luontoon useammin!
Pinterest on tosi kiva. Minulla se täyttyy nykyisin käsityöjutuista :)
PoistaKevät on tosiaan niin maagista ja vielä kun aurinkokin paistaa. Tänään suuntaan jälleen metsäretkelle...