Kun tekee mieli korvapuusteja, samoilla aineksilla on helppo tehdä myös kauniita kanelikierteitä. Näitä nappasin mukaan luontoretkelle, termokseen vielä kuumaa kaakaota ja rasiaan raikkaita hedelmiä.
Kanelikierteet
16–20kpl
Annos pullataikinaa (1/4
l)
Täyte
25 g pehmeää voita
2–3 rkl sokeria
2–3 tl kanelia
Voiteluun kananmunaa
Leivo pullataikina ja
anna sen kohota lähes kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Kauli kohonnut taikina 30
x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
Levitä pehmeä rasva
taikinalevylle ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.
Taita levy kahtia.
Leikkaa levystä
taikinapyörällä noin 1 ½ cm:n levyisiä nauhoja.
Kierrä nauhojen päistä
vastakkaisiin suuntiin ja aseta sykeröiksi pellille niin, että
nauhojen päät jäävät pullan alle.
Siirrä pullat pellille
leivinpaperin päälle. Peitä pellit leivinliinalla ja kohota pullia
lämpimässä paikassa.
Pane uuni kuumenemaan 225
asteeseen.
Voitele kohonneet pullat
kananmunalla ja paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Voin kuvitella sitä tuoksua mikä keittiössäsi on ollut noiden ollessa uunissa:) Kauniit luontokuvat:)
VastaaPoistaPullasta tulee ihan suunnattoman hyvä tuoksu.
PoistaKiitti Jael :)
Tapoihini pinttyneenä teen aina aina korvapuusteja. Kokeilenpa seuraavn kerran kiepauttaa ne näin, niin on nättejä. (niin on kyllä mun puustitkin ;D)
VastaaPoistaJuu, sun puustit on kyllä hienoja, mutta vaihtelu virkistää :)
PoistaUpeat kuvat! Hui minkä kokoinen hurja kala, mikä lie. En uskaltaisi mennä uimaan ;-)
VastaaPoistaKiitos! Kala on kirjolohi ja aika vonkale olikin. Järveen, tai oikeammin lampeen, on istutettu kirjolohia ja haavilla sen olisi saanut napattua, niin pinnassa ja peloton se oli. Tosin olisi pitänyt olla kalastuslupa :) Mietin vaan, että olikohan se ihan kunnossa, kun yleensä kala lähtee karkuun...
PoistaVaude, upeat on taas kuvat. Tunnelma parasta näissä. Pullat maistuvia, joskin muutkin tarjottavasti. Kiitos ystäväni kaikesta!!
VastaaPoistaKiitos ja ollos hyvä! Oli hieno retki :)
Poista