Kaupoista löytyy välillä hyviä ja meheviä tuoreita viikunoita. Ne ovat niin herkullisia ja kauniita, että päätyivät meillä pääsiäisen alkupalasalaattiin. Salaattivadin pohjalle laitoin pikkupinaattia, päälle viikunoita, vuohenjuustoa ja marinointiliemessä lepäilleitä punasipuleita ja karpaloita. Kaikille maistui!
Viikunasalaatti
4:lle
80 g
pinaattia
4–6
tuoretta viikunaa lohkoina
1 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl
balsamietikkaa
noin 1
rkl hunajaa
1 pieni
punasipuli ohuina puolirenkaina
2 rkl
kuivattuja karpaloita
50 g vuohenjuustoa
2 rkl
saksanpähkinöitä
Sekoita
balsamietikka ja hunaja. Lisää joukkoon sipulit ja karpalot ja anna
marinoitua noin ½ tuntia.
Pane
laakean salaattivadin pohjalle pinaatit ja nostele päälle viikunat.
Valuta päälle öljyä.
Nostele
marinoidut sipulit ja karpalot vadille sekä vuohenjuusto ja
pähkinät. Valuta vielä halutessasi marinointilientä salaatille.
Tarjoa
heti.
Ihanat luontokuvat ja herkun näköinen salaatti!
VastaaPoistaOli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä ja linnutkin lauloivat metsässä. Kevät on niiiin hieno vuodenaika!
PoistaMeilläpäin loppuivat viikunat mutta odottelen seuraavaan kauteen tämä ohje mielessäni;D
VastaaPoistaTeilläpäin onkin varmaan mahtavat viikuna-apajat silloin, kun on niiden aika! Ja hintakin on taatusti sopuisa :)
PoistaOn se.Hannele,yrttikirjasi on IHANA! tein siitä rosmariinikeksejä,ja kirjoitin siitä blogissa.Niin nätti kirja:)
PoistaKiitos paljon! Tulen heti kurkkaamaan blogiisi ;)
PoistaOstin tänään uusimman kirjasi. Ai vitsit, miten se vaikuttaa ihanalta jo ensi selailun perusteella. Kaikki on ihan täydellistä karheista sivuista kuviin ja ohjeisiin. Napakymppi! :)
VastaaPoistaOi kiitos Tiina! Tosi kiva kuulla, että pidät kirjasta :)
PoistaMaking salad like this can be a hassle if not done right.
VastaaPoistaRegards,
facial scrub