Kaupassa on ollut viime päivinä kauniin vihreitä parsakaaleja ja hehkuvan punaisia paprikoita. Leivinpaperin suojissa ne kypsyvät lempeästi.
Kasvisnyytit
3–4:lle
pieni
parsakaali
1
paprika
pieni
punasipuli
½
tl suolaa
1
tl hienonnettua tuoretta rakuunaa tai ½ tl kuivattua
1
rkl öljyä
100
g fetajuustoa tai vuohenjuustoa
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen tai valmistele grilli.
Huuhdo
parsakaali. Leikkaa kukinnot irti varresta ja paloittele hieman.
Leikkaa varresta lastuja tai viipaloi ohuesti.
Pese
ja halkaise paprika. Poista siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa
paprika kuutioiksi tai suikaleiksi.
Kuori
ja lohko punasipuli
Levitä
pöydälle neljä leivinpaperiarkkia. Jaa kasvikset
leivinpaperiarkkien keskelle ja mausta suolalla ja yrteillä. Valuta
kasviksille öljyä.
Murustele
lopuksi päälle juustoa.
Ota
leivinpapriarkkien kulmista kiinni ja sulje nyyteiksi puuvillanarulla
tai niinellä.
Paista
kasvisnyyttejä pellillä uunin alatasossa noin 15
minuuttia. Jos valmistat nyytit grillissä, kääri ne vielä
alumiinifolioon ennen grillausta. Testaa kasvisten kypsyyttä
haarukalla. Kasvikset ovat parhaimmillaan aavistuksen rapeina, joten
älä kypsennä niitä liian kauan.
Tarjoa
lihan tai kalan kanssa. Kasvissyöjälle voit tarjota nyyttien
seuraksi kasvispihvejä.
Pihapiirin lintuja
Pihapiirissämme on ollut talven aikana kauniita värikkäitä lintuja, jotka laulavat erikoisen hienosti. Kaivoimme heti lintukirjan esiin ja löytyihän sieltä suloisille nimi - tikli.
|
Aika jännä! Lumen syönti on varmaan nestetankkausta… Marjatkin kun alkaa tähän aikaan vuodesta olla kuivattuja versioita, jos niitä enää yleensä löytyy?
VastaaPoistaIhanan värikäs ruoka ja värikkäät tiklit!
Tiklejä ei ole pariin viikkoon taas näkynyt, olen ihan odotellut niitä. Tosi söpöjä ja laulu on hurmaavaa. Odottelen innolla myös mustarastaan laulua - se on kevään varma merkki.
PoistaEikö niitten äidit oo opettaneet, ettei lunta saa syödä? :P Ovat vaan aika viisaita nuokin pikku olennot, kun tietävät, että lunta "juomalla" lähtee jano.
VastaaPoistaOli tosi hauskan näköistä, kun se kökötteli pitkään keittiön ikkunan edessä. Ei yhtään välittänyt vaikka olin kameran kanssa lasissa kiinni ja räpsin.
PoistaOi, mustarastas, suosikkilintuni. Sen laulu on niin kaunista.
VastaaPoistaMustarastaan laulua kaipaan jo. Se on ihan käsittämättömän kaunista!
PoistaKiva ohje ja kauniita kuvia linnuista.
VastaaPoistaLintuja on mukava seurailla :)
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :))
/15-vuotias tyttö
Lintujen ruokintapaikka on keittiön ikkunan edessä ja niitä on tosi kiva seurata. Siinä käy myös oravia ja rusakoitakin. Kesäisin söpöjä siilejä :)
PoistaKiitos, sinulle myös oikein hyvää tulevaa viikkoa!
Ihanat lintukuvat!
VastaaPoistaJa tuollaiset kasvisnyytit ovat ihania! Meilläpäin nuo kaksi kasvista ovatkin nyt parhaimmillaan:)
Oikein hyvää alkanutta maaliskuuta Hannele!
Sieltä jostain lämpimästähän niitä tänne meille tulee. Ei kukaan jaksaisi kevääseen asti pelkillä kotimaisilla juureksilla, joten ihanaa, että tulee :) Minulle värit ruoassa ovat tosi tärkeitä.
PoistaNiin totta, se on jo maaliskuu. Sinulle Jael myös hyviä maaliskuun päiviä!
Tuosta kasvisnyyttireseptistä tuli kesäfiilis :) olisipa jo kesä ja grillikausi!
VastaaPoistaKyllä se kesä jo tekee tuloaan, pikku hiljaa... Tuota lumisadetta kun katsoo ulkona ei kyllä uskoisi.
Poistatosi kiva ja helppo lisukeresepti!
VastaaPoistaHelppo, nopea ja maukas :)
PoistaIhania kuvia sulla, herkkiä ja energisoivia, kun ovat niin positiivisen valoisia. Miten en ole käynyt täällä aiemmin..?
VastaaPoistaKiitos ja kiva että löysit tiesi tänne! Ihanaa kun valo ja värit lisääntyvät kevään myötä :)
Poista