Karviaiset ovat ihanan hapokkaita. Tässä tortussa ne uppoavat mannasuurimoista valmistettuun rouheaan täytetaikinaan. Olen tehnyt tätä myös oman pihan hapokkaista luumuista ja herkullista on sekin.
Karviaistorttu
Pohjataikina
Pohjataikina
100
g kylmää voita kuutioina
1
½ rkl sokeria
2
dl vehnäjauhoja
½
dl mannasuurimoita
½
dl jääkylmää vettä
Täytetaikina
50 g voita
50 g voita
1
½ dl muscovado- tai fariinisokeria
1
kananmuna
1
dl mannasuurimoita
noin ½ l karviaisia
Sekoita yleiskoneessa kylmä voi, sokeri, vehnäjauhot ja mannasuurimot, kunnes seos on murumaista.
Jos käytössäsi ei ole yleiskonetta,
sekoita ainekset käsin nyppimällä. Lisää lopuksi jääkylmä
vesi ja sekoita taikinaksi. Varo sekoittamasta liikaa.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita
voi ja sokeri tasaiseksi seokseksi ja lisää kananmuna vatkaten.
Sekoita joukkoon mannasuurimot. Levitä täytetaikina
pohjataikinalle.
Asettele
karviaiset täytetaikinan päälle ja paista torttua noin 30
minuuttia.
Elokuun illat ovat hienoja – tuoksuvia ja välillä auringon kultaamia.
Upeat liljat ja kukkien hehku!
VastaaPoistaIlta-aurinko kultaa liljoja entisestään. Kuvat ovat työtoverini upeasta puutarhasta.
PoistaVarmasti herkullista piirakkaa! :)
VastaaPoistaKyllä, oli herkullista :)
PoistaTämä vaikuttaa kyllä todella hyvältä piiraalta! :-) Harmi vaan, että toinen porukoiden koirista on syönyt kaikki vähäisetkin karviaiset pihasta.. Siellä se piikikkään pensaan juuressa aina salaa käy niitä napsimassa kunnes viimeisetkin on syöty. Ehkäpä voisin siis kokeilla tätä ohjetta niistä luumuista :-)
VastaaPoistaOho, en olisi arvannut, että koirat tykkäisivät happamista karviaisista.
PoistaKokeile ihmeessä luumuista, se oli tosi hyvää myös niistä :)