Tänä kesänä kylvin tuttua köynnöstävää salkopapua ja kokeilin matalampaa vahapapua. Molemmista on tulossa runsas sato. Vahapapu on suorastaan innostunut. Kerään siitä melkein joka päivä kypsiä keltaisia papuja. Emme kerkiä kaikkia syömään, joten niistä riittää pakastettavaksikin.
Pavuista on kiva kokeilla erilaisia herkkuja. Salaatti on mitä mainioin, linkki täällä, ja piiras on paitsi herkullinen myös hauska, koska pavut voi asetella haluttuun järjestykseen.
Piiras
vihreistä pavuista
Pohja
100
g voita
1
dl ruisjauhoa
1
½–2 dl vehnäjauhoja
½
tl suolaa
½
dl kylmää vettä
Täyte
100
g pehmeää vuohenjuustoa
200–300
g vihreitä papuja
2
munaa
1
½ dl maitoa
ripaus
suolaa
½
dl raastettua parmesaania
Kuutioi
kylmä voi kulhoon. Lisää jauhot ja suola. Sekoita taikina
murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita
mahdollisimman vähän.
Painele
taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka
jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi aikaa, jotta taikina kylmenee.
Esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Keitä
papuja kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia.
Kaada pavut lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä.
Sekoita
keskenään munat, maito ja suola.
Murustele
vuohenjuusto esipaistetulle pohjalle, asettele sitten pavut ja kaada
päälle munamaito.
Ripottele pintaan parmesaaniraastetta.
Ripottele pintaan parmesaaniraastetta.
Paista piirasta noin 20
minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.
Salkopapu |
Vahapapu |
Puutarhassa on ollut niin kuivaa, että suurin osa kasveista on nuokkunut. Ihanaa, että virkistävät sateet tulivat.
Elokuussa tuoksuherneiden tuoksu on mitä hurmaavin! |
Ihanat kuvat ja kiva piiras:) Pavut ovat hyviä,just tein itsekin papuja,tosin romanopapuja tomaattikastikkeessa.Löysin torilta vaikka tuoreita papuja harvemmin löytää täällä kesäaikaan;ovat kevään ja alkukesän tuotteita täälläpäin.
VastaaPoistaRomanopavut tomaattikastikkeessa kuulostaa myös hyvältä!
PoistaPapuja ja vuohenjuustoa piiraassa onkin mahtava yhdistelmä. Tätä pitääkin kokeilla, kun on mahtava papuaika ja valtaisia himo papuihin ;)
VastaaPoistaNyt tuoreena niitä pitää syödä usein ja nautiskella :)
PoistaTulipa kreivin aikaan tämä resepti, papuja pukkaa nyt kasvimaalla. Hyvältä kuulostaa myös ruisjauhoinen pohja!
VastaaPoistaJoo, kun niitä pukkaa, ne kannattaa muistaa kerätä ajoissa. Yhtenä vuonna en muka kerinnyt ja sitten ne olivatkin jo aika puisia.
PoistaTuoksuherneistä tulee ihan lapsuus mieleen :)
VastaaPoistaTuon lauseen meinasin tekstiin kirjoittaa, mutta sitten ajattelin, että kuulostan niin vanhalta ;) Sinä nuorempana rohkenit!
PoistaOih, kunpa minullakin olisi tarpeeksi papuja tuollaiseen piiraaseen - sato ei ollutkaan niin runsas kuin odotin, kun papuihin iski joku ihme tauti ja ne kuihtuvat kovaa kyytiä pois. No, onneksi kaupasta saa ;)
VastaaPoistaNiinpä, onneksi kaupastakin saa. Kotiviljelijän sato on aina epävarmaa :(
PoistaKiitos, tätä tehtiin eilen, ja mahtavan hyvää oli :-) Papureseptit ovat erittäin tervetulleita, kun jollakin _hiukkasen_ lähti papumopo keulimaan keväällä kasvimaalla...
VastaaPoistaEli pavut osasivat yllättää :)
Poista