Nyt kun on vielä hellettä, tämä keitto on vertaansa vailla: viilentävää ja raikasta, mutta kuitenkin täyteläistä.
Kylmä kurkku-avokadokeitto
3–4:lle
2
kurkkua tai 6 avomaan kurkkua (noin 600 g)
1
kypsä avokado
3
dl maustamatonta jogurttia
1
dl mantelijauhetta
iso
nippu vihermintun lehtiä
nippu
ruohosipulia
2
rkl sitruunamehua
1
rkl juoksevaa hunajaa
3/4
tl suolaa
Pese
kurkut ja viipaloi.
Halkaise
avokado ja poista kivi. Koverra sisus.
Mittaa kurkku- ja avokadoviipaleet, jogurtti, mantelijauhe, yrtit ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja käynnistä. Anna käydä, kunnes keitto on aivan sileää. Voit myös käyttää monitoimikonetta tai sauvasekoitinta.
Mittaa kurkku- ja avokadoviipaleet, jogurtti, mantelijauhe, yrtit ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja käynnistä. Anna käydä, kunnes keitto on aivan sileää. Voit myös käyttää monitoimikonetta tai sauvasekoitinta.
Pidä
keittoa jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta maut tulevat esiin.
Tarjoa kylmänä.
Maistuis varmaan täälläkin...:)
VastaaPoistaHelteellä aivan ihanaa keittoa!
PoistaVoi, miten herkullisen oloista! Kokeilen taatusti :)
VastaaPoista/ 16-vuotias tyttö
Sinä olet ihanan toimelias, kun kokeilet usein keitoksiani ;)
Poista