sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kylmä kurkku-avokadokeitto


Nyt kun on vielä hellettä, tämä keitto on vertaansa vailla: viilentävää ja raikasta, mutta kuitenkin täyteläistä.

Kylmä kurkku-avokadokeitto 
3–4:lle

2 kurkkua tai 6 avomaan kurkkua (noin 600 g)
1 kypsä avokado
3 dl maustamatonta jogurttia
1 dl mantelijauhetta
iso nippu vihermintun lehtiä
nippu ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 tl suolaa

Pese kurkut ja viipaloi.
Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra sisus.
Mittaa kurkku- ja avokadoviipaleet, jogurtti, mantelijauhe, yrtit ja mausteet tehosekoittimen kulhoon ja käynnistä. Anna käydä, kunnes keitto on aivan sileää. Voit myös käyttää monitoimikonetta tai sauvasekoitinta.
Pidä keittoa jääkaapissa noin puoli tuntia, jotta maut tulevat esiin. Tarjoa kylmänä.

4 kommenttia:

  1. Voi, miten herkullisen oloista! Kokeilen taatusti :)
    / 16-vuotias tyttö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet ihanan toimelias, kun kokeilet usein keitoksiani ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...