Maa-artisokkia on tällä viikolla löytynyt meillä melko monesta ateriasta. Eiliseltä jäi jäljelle vähän maa-artisokkasosetta, joten tein lopusta soseesta lämpimäisiä perinteisen perunarieskan ohjeella. Näin hävikkiviikolla kannattaa kurkata jääkaapin perukoille ja tuunailla tähteistä :)
Maa-artisokkarieskat
6
kpl
2
dl maa-artisokkasosetta
ripaus
suolaa
1
kananmuna
1
dl ohrajauhoja
1–1
½ dl vehnäjauhoja
Pane
uuni kuumemaan 250 asteeseen.
Sekoita
jäähtyneeseen soseeseen suola, kananmuna ja jauhot.
Annostele
taikinasta 6 kekoa pellille leivinpaperin päälle. Ripottele
kullekin keolle hieman jauhoja ja taputtele rieskoiksi. Pistele
haarukalla ja paista noin 15 minuuttia.
Oi vitsit, perunarieskat on maailman parhaita ja koska maa-artisokkakin on hurjan hyvää, voin vain kuvitella miten hyviä näistä tulee.
VastaaPoistaVoita päälle ja kertakaikkiaan nams!
PoistaTuore rieska on melkein liian hyvää! Maa-artisokka tuo taikinaan varmasti hyvän maun.
VastaaPoistaLämpimänä ja voita päällä - todella hyvää :) Maa-artisokka toi aavistuksen makeutta taikinaan.
PoistaIhanan näköiset leipäset ja voin vain kuvitella makua :P
VastaaPoistaIhanan makuisia olivat :)
PoistaInnostuit vielä jalostamaan artisokkaa rieskaankin :) hienoa ja rohkeeta kokeilua. Näin ne herkut syntyy :)
VastaaPoistaNiinpä innostuin :) Usko tai älä, mutta tein ohjeellasi sen kakunkin, hieman muunnellen. Se oli erinomaisen hyvää!
PoistaKivoja ideoita sinulla maa-artisokan käytölle. Meillä kasvaa maa-artisokkaa pitkä penkillinen, joten kaikki reseptit ovat tervetulleita.:)
VastaaPoistaOn se vaan hieno juures siksikin, että sitä voi nostaa maan routaantumiseen asti ja vielä jopa keväälläkin.
PoistaMaa-artisokka kuullostaa ihanalta lisältä rieskataikinaan, hyvä idea tämäkin! :)
VastaaPoistaTänään laitoin maa-artisokkasosetta leipätaikinaan. Otin juuri vuokaleivät uunista ja kohta menen maistamaan :)
Poista