Rosmariini kuuluu ehdottomasti lempiyrtteihini ja se sopii ihanasti leivonnaisiin. Nämä keksit ovat suorastaan koukuttavia. Ne maistuvat iltateellä tai glögin seurana ja ovat superherkkua juustojen kanssa eli mitä mainiointa tarjottavaa joulun tehdessä tuloaan. Saattaa olla, että kääräisen keksejä lahjapussukoihinkin.
Rosmariinikeksit
kaksi
pellillistä
100 g
voita
1 ½ dl
ruisjauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3/4 tl
suolaa
2 tl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2–3
rkl kylmää vettä
(pinnalle
suolahiutaleita)
Kuutioi
kylmä voi kulhoon.
Lisää
jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini. Sekoita taikina
murumaiseksi.
Lisää
kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Kaada
taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja
kauli ohueksi levyksi.
Painele
muotilla taikinasta ympyröitä tai muita kuvioita. Siirrä pellille
leivinpaperin päälle, pistele ja ripottele halutessasi pinnalle
suolahiutaleita. Paista uunin keski- tai ylätasossa noin 10
minuuttia.
Olen monena vuonna kantanut rosmariiniruukun valoisaan paikkaan sisälle ja toivonut sen selviävän talven yli. Viime vuonna sain puskan viihtymään helmikuuhun saakka. Nyt aion olla tarkempi kastelun suhteen ja suunnittelen rosmariinille jopa kasvilamppua. Saa nähdä kuinka käy. Tällä hetkellä se vielä kukoistaa ja tuoksuu valloittavasti.
Nätit keksit;tykkäänkin enemmän suolaisista kuin makeista kekseistä.Onnea vaan rosmariinisi kanssa; tuon yrtin kanssa olen sikäli onnekas että sitä kasvaa talon viereisessä puistossa,ja kun sille tulee tarve menen saksien kanssa puistoon.
VastaaPoistaWau, saksien kanssa vaan puistoon!!! Kuulostaa kivalta.
PoistaMinä tykkään kyllä kaikenlaisista kekseistä, ainakin itsetehdyistä. Jouluna niitä tulee eniten tehtyä. Tosin nykyisin minä teen harvemmin, sillä Noomi on meillä keksimestari :)
Ei ole omena kauas pudonnut puusta;D
PoistaOi, näitähän teen glögin kanssa natustettavaksi pikimmiten! Kasvihuonetta talviteloille laittaessa löysin sieltä yllätyksekseni elinvoimaisen rosmiksen, joten tarvikkeet ovat aika hyvin koossa. Ei sentään ihan onnekkaan Jaelin tapaan :).
VastaaPoistaOih, sinulla on kasvihuone ja siellä vielä rosmariini. Jos se on ruukussa, kokeilepa siirtää sisälle ennen pakkasia.
PoistaHyviä natusteluja!
Saatiin anopilta lainaan sellainen mukavasti parvekkeelle mahtuva, joka säätää kattoluukun avulla itsekseen lämpötilaansa. Juu, tuolla se rosmis kasvaa keittiössä :)
PoistaTein näitä tänään. Taikinaa oli tosi helppo käsitellä ja maku on loistava. Kiitos!
PoistaOllos hyvä, ja kiva, että maistuivat teille! Meilläkin on tehty näitä jo useampaan kertaan ;)
PoistaKiva ohje. Tuo menee ehdottomasti kokeiluun. Voisi olla muuten kiva joululahjaideakin - laittaisi vaan keksit nättiin purkkiin : )
VastaaPoistaJuu ajattelin itsekin laittaa lahjoiksi purkkiin tai sellofaanipussiin :)
PoistaHyvää adventtia Erjuska!
Onpa taas kerran todella upea ohje!
VastaaPoistaTuollainen olisikin aivan ihana lahja :) Voisinkin tehä juuri tuolla ohjeella keksejä kavereilleni joululahjaksi. Kiitos hyvästä vinkistä ja ohjeesta! :))
Ihanaa alkavaa joulukuuta sinulle :) <3
/16-vuotias tyttö
Ruokalahjoja on kiva antaa ja saada. Eivät ainakaan ole krääsää vaan nautintoa.
PoistaKauniita ajatuksia luoksesi adventin aikaan!
Rosmariinista pidän minäkin, ja mielessä on ollut kokeilla sitä leipomisessa muuhunkin kuin pizzaan ja focacciaan. Tällaiset keksit olisivatkin kivoja joulun juustotarjottimella.:)
VastaaPoistaJuu keksit ovat todella hyviä juustojen kanssa :)
PoistaIhana ohje, taidankin kokeilla noita huomenna! Ja olisi tosiaan kiva lahjaideakin.
VastaaPoistaMeillä kasvaa kesällä rosmariini kasvimaalla ja kuivaan sitä talveksi.
Tykkään käyttää sitä pizzan päällä ja ennenkaikkea uunikasviksissa.
Kiva jos kokeilet :)
PoistaRosmariini on niin ihana yrtti!
Tämä resepti tallentuu kirjanmerkkeihin!
VastaaPoistaJouluisesta peltirasiasta nappasin juuri viimeisen keksin ja oli nam!
Poista