Pidän ihan mahdottomasti erilaisista uunipaahdetuista kasviksista. Tällä kertaa uunin suojiin pääsivät bataatit, pieni pyöreä kurpitsa ja puutarhassa vielä muhkeana kasvava salvia. Kurpitsan kuori oli niin kova, etten ryhtynyt lainkaan kuorimispuuhaan. Kuori pehmenee uunissa niin, että se on lautasella ihan helppo irrottaa. Näiden makeahkojen kasvisten kanssa sopii mainiosti porsaankyljykset tai pekoni. Kasvisvoittoiseen ateriaan sopivat puolestaan kidneypavut ja keitetyt tai paistetut kananmunat.
Uunipaahdetut bataatit
ja kurpitsat
6:lle
6:lle
n. 600 g bataattia
n. 600 g kurpitsaa
2 punasipulia
(valkosipulia)
2 rkl öljyä
pieni nippu tuoreita salvian lehtiä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
sitruunalohkoja
Pese bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Pese ja lohko kurpitsa ja poista siemenet. (Ei tarvitse kuoria.) Kuori ja lohko sipulit. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
Valuta kasviksille öljyä ja mausta salvian lehdillä, suolalla ja pippurilla.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Paistoaika riippuu kurpitsalaadusta, mutta noin 30 minuuttia.
Tarjoa ranskankerman tai jogurtin ja sitruunalohkojen kanssa.
2 punasipulia
(valkosipulia)
2 rkl öljyä
pieni nippu tuoreita salvian lehtiä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
sitruunalohkoja
Pese bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Pese ja lohko kurpitsa ja poista siemenet. (Ei tarvitse kuoria.) Kuori ja lohko sipulit. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
Valuta kasviksille öljyä ja mausta salvian lehdillä, suolalla ja pippurilla.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Paistoaika riippuu kurpitsalaadusta, mutta noin 30 minuuttia.
Tarjoa ranskankerman tai jogurtin ja sitruunalohkojen kanssa.
Ihan mahtava tuo aloituskuva!
VastaaPoistaKiitti! Aika haastavaa kuvata, kun on niin pimeää.
PoistaSiinä on syksy lautasella! (tai pellillä :))
VastaaPoistaTotta, syksyn hehkuvat värit :)
PoistaBataatti on niin hyvää, muodossa kuin muodossa :)
VastaaPoistaIhanaa joulukuun alkua sinulle, kauneutta ja rauhaa!
Bataatti on tosiaankin hyvää. Kuulin taannoin radiosta, että bataatin viljelyä kehitellään myös Suomessa :)
PoistaKiitos samoin Satu!
this is very appertising meal. I have fresh pumpkin and going to try.
VastaaPoistawhat did you use for seasoning?
I used only blackpepper, salt and sage.
Poista