lauantai 23. marraskuuta 2013

Uunipaahdetut bataatit ja kurpitsat


Pidän ihan mahdottomasti erilaisista uunipaahdetuista kasviksista. Tällä kertaa uunin suojiin pääsivät bataatit, pieni pyöreä kurpitsa ja puutarhassa vielä muhkeana kasvava salvia. Kurpitsan kuori oli niin kova, etten ryhtynyt lainkaan kuorimispuuhaan. Kuori pehmenee uunissa niin, että se on lautasella ihan helppo irrottaa. Näiden makeahkojen kasvisten kanssa sopii mainiosti porsaankyljykset tai pekoni. Kasvisvoittoiseen ateriaan sopivat puolestaan kidneypavut ja keitetyt tai paistetut kananmunat.
 
Uunipaahdetut bataatit ja kurpitsat 
6:lle 

n. 600 g bataattia
n. 600 g kurpitsaa
2 punasipulia
(valkosipulia)
2 rkl öljyä
pieni nippu tuoreita salvian lehtiä
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria 

Tarjoiluun 
ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
sitruunalohkoja 

Pese bataatit ja leikkaa lohkoiksi. Pese ja lohko kurpitsa ja poista siemenet. (Ei tarvitse kuoria.) Kuori ja lohko sipulit. Siirrä kasvikset pellille leivinpaperin päälle.
Valuta kasviksille öljyä ja mausta salvian lehdillä, suolalla ja pippurilla.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Paistoaika riippuu kurpitsalaadusta, mutta noin 30 minuuttia.
Tarjoa ranskankerman tai jogurtin ja sitruunalohkojen kanssa.



8 kommenttia:

  1. Siinä on syksy lautasella! (tai pellillä :))

    VastaaPoista
  2. Bataatti on niin hyvää, muodossa kuin muodossa :)

    Ihanaa joulukuun alkua sinulle, kauneutta ja rauhaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti on tosiaankin hyvää. Kuulin taannoin radiosta, että bataatin viljelyä kehitellään myös Suomessa :)

      Kiitos samoin Satu!

      Poista
  3. this is very appertising meal. I have fresh pumpkin and going to try.
    what did you use for seasoning?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...