Jääkaapissa oli muutama keitetty peruna edelliseltä päivältä ja munia löytyy yleensä aina. Munakkaista perhe ilahtuu aamiaisella ja välillä teen niitä myös lounaaksi. Tämä munakas tehdään kuten perinteinenkin, mutta viimeistellään uunissa grillivastusten alla: siellä se kohoaa kauniisti, hyytyy ja saa kauniin kullanruskean värin.
Perunamunakas
3–4:lle
5
kananmunaa
½ dl jogurttia
ripaus
suolaa
1 rkl
öljyä tai voita
2–3
keitettyä perunaa viipaloituna
4
kirsikkatomaattia viipaloituna
1–2
aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
½ dl
parmesaaniraastetta
mustapippuria
yrttejä
Kuumenna
uunin grillivastus.
Vatkaa
kulhossa munat, jogurtti ja suola.
Lämmitä
rasvaa paistinpannussa, jonka kahva kestää kuumuutta, ja kaada
munakasseos pannulle. Pidä lämpö mietona ja siirtele munakasseosta
lastalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle. Kun seos on hieman
hyytynyt, nosta päälle perunaviipaleet, tomaatit ja juustoraaste.
Siirrä
pannu uunin ylätasolle ja paista, kunnes munakas on kohonnut,
hyytynyt tarpeeksi ja saanut hieman väriä.
Anna
hetken jäähtyä ja ripottele pintaan halutessasi mustapippuria ja
tuoreyrttejä.
Ihana tortilla-tyyppinen ruoka. Mä söin opiskellessani Barcelonassa usein lounaaksi patongin, jonka välissä oli tortillaa, no, sillä tuli täyteen koko loppupäiväksi :-D Tuo on vain kauniimpi, kun on värejä tomaatista ja yrteistä. Menee kokeiluun!
VastaaPoistaJuu tortilla-tyyppinen on. Väriä pitää aina vähän olla ruoassa, koska osa syödään silmillä ;)
PoistaOi opiskelit Barcelonassa! Kiinnostava kaupunki, jossa en ole koskaan käynyt.