sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Perunamunakas

Perunatortilla

Jääkaapissa oli muutama keitetty peruna edelliseltä päivältä ja munia löytyy yleensä aina. Munakkaista perhe ilahtuu aamiaisella ja välillä teen niitä myös lounaaksi. Tämä munakas tehdään kuten perinteinenkin, mutta viimeistellään uunissa grillivastusten alla: siellä se kohoaa kauniisti, hyytyy ja saa kauniin kullanruskean värin.

Perunamunakas
3–4:lle

5 kananmunaa
½ dl jogurttia
ripaus suolaa

1 rkl öljyä tai voita

2–3 keitettyä perunaa viipaloituna
4 kirsikkatomaattia viipaloituna
1–2 aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
½ dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
yrttejä

Kuumenna uunin grillivastus.
Vatkaa kulhossa munat, jogurtti ja suola.
Lämmitä rasvaa paistinpannussa, jonka kahva kestää kuumuutta, ja kaada munakasseos pannulle. Pidä lämpö mietona ja siirtele munakasseosta lastalla muutamilla vedoilla reunoilta keskelle. Kun seos on hieman hyytynyt, nosta päälle perunaviipaleet, tomaatit ja juustoraaste.
Siirrä pannu uunin ylätasolle ja paista, kunnes munakas on kohonnut, hyytynyt tarpeeksi ja saanut hieman väriä. 
Anna hetken jäähtyä ja ripottele pintaan halutessasi mustapippuria ja tuoreyrttejä.


2 kommenttia:

  1. Ihana tortilla-tyyppinen ruoka. Mä söin opiskellessani Barcelonassa usein lounaaksi patongin, jonka välissä oli tortillaa, no, sillä tuli täyteen koko loppupäiväksi :-D Tuo on vain kauniimpi, kun on värejä tomaatista ja yrteistä. Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tortilla-tyyppinen on. Väriä pitää aina vähän olla ruoassa, koska osa syödään silmillä ;)
      Oi opiskelit Barcelonassa! Kiinnostava kaupunki, jossa en ole koskaan käynyt.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...